Stage Sociaal-juridische dienstverlening Wegwijs


Wij komen in actie voor mensen in Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Doordat ze geen dak boven hun hoofd hebben, een steuntje in de rug nodig hebben of hun schulden zich blijven opstapelen. Elke dag maken we ons sterk om het leven van onze 1500 cliënten beter te maken. Hoe? Door onze mouwen op te stropen en te doen wat nodig is. Door in oplossingen te denken en elkaars talenten in te zetten. Door ons met hart en ziel te verbinden. Werk jij met ons mee?

Dit ga je doen

Tijdens jouw stage bij de Tussenvoorziening ga je aan de slag bij Team Wegwijs. In dat team heb je twee projecten waarin je meewerkt; de Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) en de Financieel Vrijwilligers Thuis (FVT).

Bij het SJD-spreekuur sta je in direct contact met de cliënt die je ondersteunt met zijn/haar hulpvraag. Je kunt denken aan vragen over zorg- en huurtoeslag, hulp bij belastingaangifte, het schrijven van een bezwaarschrift of lichte hulpvragen rondom schuldenproblematiek.

In team FVT thuis biedt je ondersteuning aan vrijwilligers die hulptrajecten met cliënten doorlopen. Je adviseert vrijwilligers over de sociaal-juridische inhoud maar coacht de vrijwilliger ook. Verzorg je intakes, de matching en begeleiding van vrijwilligers die als financieel vrijwilliger worden ingezet. Je neemt deel aan diverse overleggen en gaat mee naar bijeenkomsten met partners in de stad.

Dit ben jij

Je bent proactief, betrokken en kan aansluiting vinden de kwetsbare doelgroep met multi-problematiek. Je gaat respectvol en discreet om met cliënten, collega’s en informatie. Collegialiteit vinden we van belang. Daarnaast ben je goed benaderbaar voor de vrijwilligers. Ook heb je basiskennis van sociale wet- en regelgeving en kan je hier sensitief en helder over communiceren. Je werkt nauwkeurig onder tijdsdruk en bent reflectief.

Verder

  • Ben je een 3de of 4de jaars HBO student Sociaal-juridische dienstverlening
  • Je bent minimaal 16 uren per week beschikbaar (max. 32 uren) voor een periode van 10 maanden en per 1 september of 1 februari.

Dit krijg je van ons

  • Stagevergoeding van €269,- per maand o.b.v. 36 uur.
  • Cursussen en trainingen om jezelf te ontwikkelen.
  • Ruimte voor eigen inbreng en initatief.
  • Goede begeleiding en leuke collega's.

Iets voor jou?

Denk jij: die stageplek is echt wat voor mij! Solliciteer dan snel via de solliciteer button! En dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Vacaturekenmerken

Aantal uren per week: 16
Contracttype: Jaarcontract
Uiterlijk reageren op: 30-06-2023

Contact

Naam contactpersoon: Jarrel Beets
Telefoonnummer: 0641077529

Niveau en ervaring

Werkniveau: HBO
Werkervaring: 0-1 jaar
Opleidingsniveau: HBO

 

Solliciteren