Stage Sociaal juridische dienstverlening Stadsgeldbeheer


Wij komen in actie voor mensen in Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Doordat ze geen dak boven hun hoofd hebben, een steuntje in de rug nodig hebben of hun schulden zich blijven opstapelen. Elke dag maken we ons sterk om het leven van onze 1500 cliënten beter te maken. Hoe? Door onze mouwen op te stropen en te doen wat nodig is. Door in oplossingen te denken en elkaars talenten in te zetten. Door ons met hart en ziel te verbinden. Werk jij met ons mee?

 

 

Dit ga je doen

Tijdens je stage ben je belast met de persoonlijke begeleiding van cliënten waar jij het vaste aanspreekpunt voor bent en het budgetbeheer voor uitvoert. De eindverantwoordelijke blijft je stagebegeleider. Je zult tijdens het budgetbeheer ook bezig zijn met schuldhulpverlening. Aan het begin van het stagejaar doe je mee aan een cursus budgetbeheer en schuldhulpverlening. Door het volgen van de cursus weet je snel de details over budgetbeheer en schuldhulpverlening. Tijdens je werkzaamheden krijg je de kans om je gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen.

Je werkt binnen een team van betrokken en meedenkende collega’s. Je staat er dus nooit alleen voor.

Als stagiaire kan je ook een kijkje nemen achter de schermen bij andere locaties van De Tussenvoorziening. Zo kan je meekijken bij woonbegeleiders, nachtopvanglocaties en nog vele andere locaties van De Tussenvoorziening.

Kerntaken

Budgetbeheer, jij beheert het inkomen van de cliënt. Tevens leer je cliënten om te gaan met hun budget. Je begeleid cliënten bij het treffen van schuldenregelingen en indien mogelijk begeleidt je tot een schuldenvrije situatie. Daarnaast houd je de cliënt gemotiveerd voor het traject bij Stadsgeldbeheer. Samen met de cliënt zoek je uit waar de mogelijkheden liggen. En jij kan methodische gesprekken voeren en voorbereiden met zowel cliënten als begeleiders. En last but not least kan je goed luisteren, samenvatten en doorvragen waar nodig.

Dit ben jij

Je zit in je 3de jaar (voltijd) SJD of MWD. Je bent 32 uur per week beschikbaar voor een periode van 10 maanden per september 2023. En… enige levenservaring heeft de voorkeur.

Competenties

  • Je bent enthousiast en kan omgaan met onze multi-problem doelgroep
  • Je bent proactief
  • Je werkt nauwkeurig, ook bij drukte (stressbestendig)
  • Je bent sociaalvaardig en kan gesprekstechnieken toepassen tijdens cliëntgesprekken.
  • De combinatie van cliëntcontact en financieel administratieve werkzaamheden spreekt je aan.

Dit krijg je van ons

  • Stagevergoeding €269,- per maand o.b.v. 36 uur.
  • Cursussen en trainingen om jezelf te ontwikkelen
  • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief 
  • Goede begeleiding
  • Je mag mee op gezellige personeelsuitjes!

Iets voor jou?

Denk jij: die stageplek is echt wat voor mij! Stuur dan je motivatie + cv zo snel mogelijk in via de solliciteer button! Je hoort dan zo snel mogelijk wat van ons terug.

Heb je vragen over de stageplek? Bel gerust met Marjorie Cronie of Hans Verboom 030-2302987

 

Onze organisatie is divers. Zo vertegenwoordigen onze medewerkers en cliënten ruim 50 nationaliteiten. En daar zijn we best trots op!

 

Vacaturekenmerken

Aantal uren per week: 32
Contracttype: Jaarcontract
Uiterlijk reageren op: 31-07-2023

Contact

Naam contactpersoon: Annette van Denderen
Telefoonnummer: 0623863212

Niveau en ervaring

Werkniveau: HBO
Werkervaring: 0-1 jaar
Opleidingsniveau: HBO

 

Solliciteren