Stage Sociaal werk / Sport bij Wegwijs


Wij komen in actie voor mensen in Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Doordat ze geen dak boven hun hoofd hebben, een steuntje in de rug nodig hebben of hun schulden zich blijven opstapelen. Elke dag maken we ons sterk om het leven van onze 1500 cliënten beter te maken. Hoe? Door onze mouwen op te stropen en te doen wat nodig is. Door in oplossingen te denken en elkaars talenten in te zetten. Door ons met hart en ziel te verbinden. Werk jij met ons mee?

Dit ga je doen

Binnen de TV is sport een belangrijk onderdeel van de activering. Je motiveert cliënten om deel te nemen aan bewegingsactiviteiten. Je zet deze activiteiten op, organiseert en leidt ze ook. Hierbij ga je samenwerkingen aan met andere organisaties. Je enthousiasmeert collega’s over het belang van beweging.

Verder draai je mee met verschillende projecten van Wegwijs, zoals bijvoorbeeld een Inloop, de moestuin, de Computerhulp. We hebben verschillende projecten waar je van kan leren of wat bij jou past. Je kunt zowel op een groep staan als individueel cliënten ondersteunen bij het vinden van passende dagbesteding.  Je houdt doelen en resultaten bij in een online registratiesysteem.

Hier kom je terecht

Wegwijs organiseert op verschillende plekken in de stad sportactiviteiten, Inlopen, maatjesprojecten, Imago voorlichting, Cultuur programma’s en andere vormen van dagbesteding. Ook helpen we individueel cliënten bij het vinden van passend (vrijwilligers)werk of dagbesteding.

Dit ben jij

Je kan contact leggen en onderhouden met cliënten en bezoekers. Je voelt je betrokken bij de doelgroep, weet aansluiting te vinden en je kan de wensen van de doelgroep inventariseren, je kan activeren, begeleiden en afronden. Je bent empathisch, respectvol en gaat discreet te werk.

Je hebt een kritische blik, naar jezelf en de organisatie. De werkwijze en methodieken van de Tussenvoorziening maak je je gemakkelijk eigen.  Problemen signaleer je, communiceert  deze en je  lost problemen functioneel op waar mogelijk. Je bent van nature ondernemend, ziet kansen en voelt je prettig bij een informele werkomgeving.

Last but not least sta je te springen om een geweldige stageperiode tegemoet te gaan!

Verder

  • Ben je een enthousiaste HBO tweede- of derdejaarsstudent Social Work of MBO derde- of vierdejaars (bewegings)agoog die voor een heel studiejaar kan stagelopen.
  • Ben je 16 uur of meer per week beschikbaar
  • We zoeken mogelijk meerdere stagiaires waardoor er gekeken kan worden naar voorkeursprojecten en activiteiten. 

Dit krijg je van ons

  • Stagevergoeding ligt tussen de €188,- en €269,- afhankelijk van opleiding en uren
  • Cursussen en trainingen om jezelf te ontwikkelen
  • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief
  • Goede begeleiding en leuke collega’s

Iets voor jou?

Denk jij: die stageplek is echt wat voor mij! Solliciteer dan snel via de solliciteer button! En dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je vragen over de stageplek? Neem dan gerust contact op met Teamleider Wegwijs Rients Abma op 0641077529.

 

 

Vacaturekenmerken

Aantal uren per week: 16
Contracttype: Jaarcontract
Uiterlijk reageren op: 30-07-2023

Contact

Naam contactpersoon: Jarrel Beets
Telefoonnummer: 0641077529

Niveau en ervaring

Werkniveau: HBO
Werkervaring: Starter (0-2 jaar)
Opleidingsniveau: HBO

 

Solliciteren