Stagiair HBO Housing First


Housing First is individueel begeleid wonen voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Er is sprake van meervoudige, complexe (psychiatrische) problematiek, vaak in combinatie met verslavingsproblematiek. Mensen krijgen eerst een woning aangeboden en in tweede instantie worden ze begeleid en gemotiveerd om hulp of behandeling te aanvaarden.

Wat ga je doen

Je gaat stagelopen binnen het team Housing First. Je legt en onderhoudt contact met bewoners die ambulante woonbegeleiding krijgen. Samen met collega’s ga je op huisbezoek. Je gaat aan de slag met het inventariseren van wensen van cliënten, samen doelen formuleren, activeren en begeleiden. Je komt in contact met het netwerk van een cliënt of helpt om deze op te bouwen. Je werkt samen met andere (zorg) organisaties.

Wat krijg je van ons?

We vinden dat iedereen moet kunnen meedoen. Elk idee, elke wens of behoefte is belangrijk. Daarom staan we open voor jouw ideeën en suggesties. Met een open mind werken we effectief samen. Zo laten we je groeien vanuit je eigen kracht en investeren we in je ontwikkeling en gezondheid op de werkvloer. En natuurlijk kun je ook rekenen op:

  •  Kundige begeleiding van een vaste werkbegeleider en de support van een enthousiast team
  •  Een stageplek waar veel te leren valt
  •  Ruimte voor eigen inbreng en initiatief
  •  Cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen
  •  Een stagevergoeding van maximaal € 269,– per maand

Wat neem je mee?

Je hebt zin in je stage! Je bent geïnteresseerd in onze doelgroep. Je vindt het leuk om contact te leggen en aansluiting te zoeken bij de bewoners. Je bent een doorzetter en je laat je niet snel uit het veld slaan.  Je staat open voor de ander, bent nieuwsgierig en leergierig. Je gaat respectvol en discreet om met cliënten, collega’s en informatie. 

Verder:

  •   Je volgt de opleiding hbo Social Work, je bent in je derde jaar.
  •   Je bent 24 uur maar bij voorkeur 32 uur beschikbaar.
  •   Je gaat met je begeleider of een andere collega op huisbezoek door heel stad Utrecht. Een goede fiets is dus een vereiste.

Over de Tussenvoorziening

Mensgericht, krachtgericht en inclusief. Dat is de Tussenvoorziening. De mens vormt de kracht in elk proces binnen de Tussenvoorziening: De medewerkers in het ondersteunen van de cliënten en de cliënten door hun eigen leven opnieuw op te bouwen.

Dat gaat niet over één nacht ijs. Dat gaat met vallen en opstaan. De medewerkers helpen vanuit hun oprechte betrokkenheid en vormen de basis waarop cliënten vertrouwen. En daarmee bouwen cliënten weer aan hun eigen basis, een eigen thuis.

In het team van Housing First werken 18 collega’s waaronder individueel- en ondersteunend-  en activerend begeleiders. Er wordt intensief samengewerkt. De handen zijn uit de mouwen. Er wordt creatief nagedacht, vaak buiten de gebaande paden. Successen van bewoners, klein en groot, worden met hen gevierd!

Samen Sterker verder

Ben jij oprecht, krachtig en verbindend? Solliciteer direct en laat ons weten waarom dit de functie voor jou is. Heb je vragen? Bel dan Evelien Werring, individueel begeleider via 0612229091 of Leontien Schalkx, manager, via 0638717408.

Vacaturekenmerken

Aantal uren per week: 32
Contracttype: Bepaalde tijd

Contact

Naam contactpersoon: Evelien Werring
Telefoonnummer: 0612229091

Niveau en ervaring

Werkniveau: hbo
Werkervaring: Starter (0-2 jaar)
Opleidingsniveau: hbo

 

Solliciteren