Stagiair Sport en Bewegen


Zoek je een stage met begeleidende taken en vrijheid om toffe sport- en beweegactiviteiten op te zetten én de doelgroep te leren kennen? Lees dan vooral verder. Wij komen in actie voor mensen in Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Doordat ze geen dak boven hun hoofd hebben, een steuntje in de rug nodig hebben of hun schulden zich blijven opstapelen. Elke dag maken we ons sterk om het leven van onze 1500 cliënten beter te maken. 

Wij zijn op zoek naar een stagiaire die affiniteit heeft met sport & bewegen en die zich graag inzet om onze cliënten te activeren. Houd jij van een dynamische stage met verschillende sportieve activiteiten, waar je deelnemers in hun kracht zet? Solliciteer dan snel op deze vacature voor Stagiair Sport & Bewegen! 

Wat ga je doen

Je komt te werken voor Team Wegwijs en draagt bij aan het vergroten van het welzijn van deelnemers. En weet je wat? Af en toe doe je gewoon lekker mee met een voetbaltoernooi of een padelwedstrijd.  

Sport en bewegen
Bewegen is goed voor je gezondheid en je conditie. Maar wist je dat sporten je ook helpt ontspannen en goed is voor je zelfvertrouwen? Je leert doorzetten en je eigen krachten kennen. De Tussenvoorziening biedt een gevarieerd en toegankelijk sportaanbod met als doel zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Als stagiair help je bij het organiseren en uitvoeren van sportactiviteiten. Je helpt cliënten toe te leiden naar de activiteiten. Je verkent de behoeften van cliënten en zet nieuwe activiteiten op (sport voor vrouwen bijvoorbeeld). 

Studies: mbo Sport college, hbo Social Work, Sport en bewegen 

Wat krijg je van ons?

We vinden dat iedereen moet kunnen meedoen. Elk idee, elke wens of behoefte is belangrijk. Daarom staan we open voor jouw ideeën en suggesties. Met een open mind werken we effectief samen. Zo laten we je groeien vanuit je eigen kracht en investeren we in je ontwikkeling en gezondheid op de werkvloer.

Verder krijg je: 

  • Een stage-overeenkomst tussen de 16 en 32 uur per week
  • Een stagevergoeding afhankelijk van het aantal uur dat je werkt en het niveau van je opleiding
  • Een stageplek waar veel te leren valt met mogelijkheid tot cursussen en trainingen om jezelf te ontwikkelen
  • Ruimte voor eigen inbreng en initiatief Goede begeleiding en leuke collega's  

Wat neem je mee?

Wij zoeken iemand met passie voor sociaal werk, sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om zich in te zetten voor de behoeften van onze deelnemers. Planmatig goed en overziet het overzicht binnen de verschillende taken en projecten. Een stage die goed in te richten is naar jouw eigen wensen en behoeftes.

Over het Team

Wegwijs biedt sociale activering en ondersteuning aan mensen die in een kwetsbare situatie verkeren en een psychiatrische en/of dakloze achtergrond hebben. Wegwijs biedt verschillende activiteiten aan zoals meedoen bij de bakkerij en in de moestuin. Eten koken bij ons eethuis of een kopje koffie komen doen bij een van onze inlopen. Daarnaast bieden we activiteiten aan op het gebied van sport, cultuur en voorlichten vanuit het Imago project.  

Wat wij graag terug willen lezen in je brief is: 

  • Op welke dagen loop je stage 
  • Op welke dagen ga je naar school (en ben je dus niet beschikbaar voor stage) 
  • Hoeveel uren per week moet je stagelopen 
  • Hoeveel weken moet je stagelopen (half jaar/heel studiejaar) 
  • Wat je leuk/interessant lijkt qua sport/cultuur/activering op locatie 

* wij doen niet aan kortdurende stages, voorkeur gaat uit naar een half jaar voltijd of een jaar deeltijd/voltijd. 

Over de Tussenvoorziening

Mensgericht, krachtgericht en inclusief. Dat is de Tussenvoorziening. De mens vormt de kracht in elk proces binnen de Tussenvoorziening: De medewerkers in het ondersteunen van de cliënten en de cliënten door hun eigen leven opnieuw op te bouwen.

Dat gaat niet over één nacht ijs. Dat gaat met vallen en opstaan. De medewerkers helpen vanuit hun oprechte betrokkenheid en vormen de basis waarop cliënten vertrouwen. En daarmee bouwen cliënten weer aan hun eigen basis, een eigen thuis.

De Tussenvoorziening komt in actie voor mensen in de regio Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Doordat ze geen dak boven hun hoofd hebben, hun schulden zich blijven opstapelen of ze een steuntje in de rug nodig hebben. Onze 500 betaalde krachten en 400 vrijwilligers doen wat nodig is om hen sterker verder te helpen.

Samen Sterker verder

Ben jij oprecht, krachtig en verbindend? Solliciteer direct en laat ons weten waarom dit de functie voor jou is. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Heb je vragen? Contact dan teamleider Wegwijs, Rients Abma op 06 41077529. 

 

 

Vacaturekenmerken

Aantal uren per week: 16
Contracttype: Jaarcontract

Contact

Naam contactpersoon: Rients Abma
Telefoonnummer: 0641077529

Niveau en ervaring

Werkniveau: n.v.t.
Werkervaring: Starter (0-2 jaar)
Opleidingsniveau: n.v.t.

 

Solliciteren