Lees voor
Trajecten bij Stadsgeldbeheer - De Tussenvoorziening

Trajecten bij Stadsgeldbeheer

Trajecten bij Stadsgeldbeheer

Stadsgeldbeheer biedt budgetbeheer en schuldhulpverlening voor veel mensen. Die mensen hebben niet allemaal hetzelfde nodig en daarom bieden we verschillende trajecten aan. Ons doel is bij alle trajecten hetzelfde: schuldenvrij en een dak boven je hoofd. De weg ernaar toe verschilt.

De verschillende trajecten

Traject totaalbeheer

De meeste cliënten van Stadsgeldbeheer zitten in het traject ‘totaalbeheer’. We doen het budgetbeheer en de schuldhulpverlening en we begeleiden je in het weer zelf beheren van je geld. Je krijgt een vaste consulent die bereikbaar is tijdens het dagelijkse telefonische spreekuur. Voor afspraken kom je naar een van onze kantoren.

Traject intensief beheer

Soms is de tijd die we bieden in het traject totaalbeheer niet voldoende. Dan kunnen we kiezen voor het traject intensief beheer. Voor alles hebben we dan iets meer tijd, vooral de begeleiding van de cliënt. De bereikbaarheid is ruimer en er is tijd voor huisbezoeken of begeleiding bij het bezoek van instanties.

 

Basis budgetbeheer

Dit bieden we aan aan een kleine groep cliënten die schuldenvrij is maar nog niet in staat om het geld zelf te beheren. De vaste lasten en leefgeld worden betaald en cliënten krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Zodat ze uiteindelijk weer in staat zijn om hun eigen geldzaken te regelen.

Budgetcoaching

Als je in een schuldregeling zit is het belangrijk dat je zelf weer leert hoe je met je geld kunt omgaan. Zodat je nooit weer in de schulden komt. Daarom hebben we twee budgetcoaches in huis. Zij helpen je om goede financiële keuzes te maken.

"Ik heb nu geleerd met weinig geld om te gaan."

Aanmelden voor Stadsgeldbeheer

Aanmelden bij Stadsgeldbeheer gaat via het aanmeldformulier. Iemand kan zich zelf aanmelden, of een verwijzer kan een cliënt aanmelden. Onze hulp is gratis.

Eerst even overleg? Bel 030-230 29 87.


Cliënt aanmelden


Veelgestelde vragen over de trajecten

Nee, het zijn verschillende trajecten. We bieden maatwerk. Iedereen is anders, en de dienstverlening die passend is dus ook.

Nee. De consulent van Stadsgeldbeheer kiest het traject dat het beste past. Dit gaat in overleg met de verwijzer.