Podcastserie Een rugzak vol verhalen is terug!

15 oktober 2024

Terug van weggeweest: onze podcastserie Een rugzak vol verhalen! Donderdag 10 oktober, op Werelddaklozendag, lanceerden we het 2e deel van de podcast. Hierin staan de geschiedenis van de Tussenvoorziening en een aantal iconische locaties centraal.

In de bibliotheek op de Neude lanceerden we donderdag 10 oktober het 2e seizoen van Een rugzak vol verhalen. Dat deden we tijdens Uit je Dakloos, ons jaarlijkse event op Werelddaklozendag. Bezoekers konden daar via een oude ANWB-praatpaal naar de 1e aflevering van de podcast luisteren.

Aflevering 1: De geschiedenis van de Tussenvoorziening

In de 1e aflevering van Een rugzak vol verhalen horen we Jules van Dam. In 1993 richtte hij de Tussenvoorziening op. Nu gaat hij met pensioen. Hoe is het om een carrière lang te knokken om een einde te maken aan dakloosheid in Utrecht? Om de Tussenvoorziening op te richten en die stichting na ruim dertig jaar te verlaten? En hoe gaat Jules het leven nu vormgeven?

De 1e aflevering is nu te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple podcast. Vanaf nu luister je iedere week naar een nieuwe aflevering van Een rugzak vol verhalen. In de volgende afleveringen staat steeds een locatie van de Tussenvoorziening centraal.

Over de podcast

Een rugzak vol verhalen is gemaakt door Hugo Verkley, docent journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en oud-vrijwilliger van opvanglocatie Jansveld (voorheen de Sleep Inn). De foto’s bij de podcast zijn gemaakt door Marits Vlug, deelnemer van atelier Spat.

In het 1e seizoen van de podcast vertelden Eduard, Markus, Orlando, Richard en Fred over hun persoonlijke ervaringen met dakloosheid. Alle afleveringen zijn hier te beluisteren.