De Tussenvoorziening en het coronavirus

Corona

Ook de Tussenvoorziening heeft te maken met het Coronavirus. Veel van onze gasten kunnen niet ‘thuis’ blijven als dat van ze gevraagd wordt. Alle cliënten hebben onze begeleiding nodig. Onze hulp gaat dus door.

Wij houden ons aan de landelijke richtlijnen. Wij informeren onze cliënten, gasten en deelnemers via hun begeleiders, opvangmedewerkers, nieuwsbrieven en andere beschikbare communicatiemiddelen over de landelijke richtlijnen en onze maatregelen.

 

Deze pagina is op woensdag 13 oktober 2021 vernieuwd.

Voor cliënten

Ben je op online op zoek naar meer informatie over het Coronavirus, het vaccin en de laatste regels? Hier vind je een overzicht van handige websites.

Corona en de Tussenvoorziening

Onze opvang is open

  • Alle opvanglocaties zijn open en ingericht voor 24-uursopvang.
  • Cliënten die met het virus besmet zijn, krijgen onderdak bij een speciale Corona-opvanglocatie.
  • Vanaf 11 mei moest de opvang van ‘niet-rechthebbende’ daklozen (van buiten de EU) worden afgebouwd op de locatie Stadsbrug. Vanaf 25 mei is er helaas alleen nog opvang mogelijk voor ‘rechthebbenden’.

Dit zijn onze opvanglocaties: Sleep Inn, NoiZ, Stadsbrug, De Stek, Weerdsingel, BOKA en Parana Kort Verblijf.

Onze inlopen zijn weer open

Onze begeleiding gaat door

  • De manier waarop we hulp bieden aan onze cliënten gaat in overleg met de cliënt. Veiligheid staat voorop, dus zowel de begeleider als cliënt houden zich aan de maatregelen. Het contact kan face-to-face (op afstand), telefonisch of digitaal gebeuren.

Voor verwijzers

  • Ons plaatsingsbeleid is ongewijzigd. We doen dit zorgvuldig en houden rekening met de richtlijnen van het RIVM. Als een opname gepland staat, kan deze gewoon doorgaan.
  • Als in acute situaties dienstverlening van de Tussenvoorziening noodzakelijk is, bepalen we in overleg en binnen de context van de huidige situatie, wat er mogelijk is.