10e editie Leergang gemengd wonen: schrijf je nu in

5 juni 2024

In september 2024 start de 10e editie van de Leergang gemengd wonen. Iedereen die interesse heeft in gemengd wonen, kan zich nu inschrijven.

Leergang gemengd wonen

Gemengd wonen gaat in de kern over mensen die een goede buur voor elkaar willen zijn. In gemengd wonen projecten wonen verschillende groepen mensen doelbewust en in georganiseerd verband samen. Ze onderhouden contact en ondernemen gezamenlijk activiteiten.

Gemengd wonen kan op veel verschillende manieren. Reguliere huurders wonen bijvoorbeeld samen met ex-dak- en thuislozen, of studenten delen een woonblok met jongeren met een licht verstandelijke beperking. Soms woont een waaier aan doelgroepen door elkaar: mensen met een psychische kwetsbaarheid, ouderen, vluchtelingen.

Praktijkgerichte visie

Heb je interesse in gemengd wonen? En werk je bijvoorbeeld bij een gemeente, woningbouwcorporatie, zorg- en opvangaanbieder of als sociaal ondernemer? Dan is de Leergang gemengd wonen misschien interessant voor jou.

De Leergang biedt theoretische inzichten, praktijkvoorbeelden en persoonlijke ontwikkeling. Deskundigen geven theoretische en praktische inzichten en in werkgroepen worden aspecten van gemengd wonen verder verkent of uitgediept. Het doel van de Leergang is dat je een brede en praktijkgerichte visie op gemengd wonen ontwikkelt.

Aan het eind van de Leergang:

  • Heb je kennis van succes- en faalfactoren bij het realiseren van gemengd wonen met bijzondere doelgroepen.
  • Heb je kennis genomen van diverse vormen van gemengd wonen projecten.
  • Ben je in staat om een keuze te maken voor een wervings- en selectieprocedure.
  • Ben je in staat om te kiezen tussen verschillende concepten die de sociale infrastructuur van het woonproject kunnen vormgeven.
  • Kun je keuzes maken in de gewenste schaal, inzet van sociaal beheer en welke begeleiding nodig is.
  • Heb je inzicht in de impact die verschillende stakeholders aan het project toekennen.
  • Kun je de betekenis van het project voor de directe omgeving communiceren.

Meer weten?

Meer over de inhoud van de Leergang en praktische informatie zoals data, kosten en locatie, vind je in de folder Leergang gemengd wonen – 10e editie en op de website van de Leergang.

Inschrijven

Inschrijven voor de Leergang gemengd wonen kan via de website van de Leergang. Mail voor vragen naar Nico Ooms: nicoooms@tussenvoorziening.nl