Aflevering 2 “Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?” te beluisteren

23 maart 2021

 “Ik was het zat. Ik spuugde ervan. Het was klaar. Maar dan heb je geen inkomsten meer.”

 

Aflevering 2 van de podcastserie “over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?” is vanaf vandaag, dinsdag 23 maart 2021 te beluisteren. In deze aflevering vertelt Linda haar verhaal.

Linda

Linda begon rond haar 35e in seksclubs omdat ze schulden had. Ze moest haar gevoel uitschakelen om het werk te kunnen doen en ervoer dat als puur overleven. Sekswerk was alles behalve makkelijk geld verdienen. De rekening die Linda betaalt is hoog. Inmiddels is ze gestopt met sekswerk. Ook dat was niet makkelijk. Ze moest een uitkering aanvragen en voelde zich hierdoor enorm vernederd. Ook nadat ze gestopt was voelde ze zich als ‘hoer’ behandeld, het systeem werkte niet echt mee. Wat zet je op je CV als je weer gaat solliciteren? Linda is blij dat ze haar verhaal kwijt kan bij Belle Hulpverlening. Ze hoeft zich niet te schamen en kan ze zeggen wat ze wil. Belle helpt haar ook bij allerlei praktische zaken. Vertrouwen in mensen is ze kwijt, maar Linda bouwt zo goed en kwaad het kan, haar leven weer op!

Podcastserie

In de vierdelige podcastserie van Belle Hulpverlening komen Nadia, Linda, Monique en Tim* aan het woord. Zij werken of werkten als sekswerker en kwamen in die hoedanigheid met Belle Hulpverlening uit Utrecht in aanraking. Allemaal op een ander moment in hun leven en met een andere vraag. Hun verhalen zijn indringend en krachtig en laten zien dat zowel sekswerk als hulpverlening vele lagen hebben.

Vier verhalen, vier afleveringen

  • In aflevering 1 horen we het verhaal van Nadia. Nadia vond het sekswerk dat zij deed niet leuk, maar het was voor haar de beste manier om voor zichzelf en haar drie kinderen te zorgen.
  • In aflevering 2 vertelt Linda haar verhaal.
  • In aflevering 3 vertelt Monique dat zij haar werk leuk vindt. Toch ging niet alles altijd van een leien dakje en kon zij op sommige gebieden best wat steun gebruiken. Deze aflevering staat 30 maart online.
  • In aflevering 4 vertelt Tim hoe hij, in een kwetsbare periode in zijn leven, in de jongensprostitutie belandde en werd uitgebuit. Uiteindelijk zette hij een moedige stap en deed hij aangifte. Tim werkt nu aan zijn toekomst en doet veel vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Deze aflevering staat op 6 april online.

Luisteren?

Je kunt de afleveringen van Belles podcastserie “Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?!” beluisteren via een van de volgende podcast-apps:

Meer informatie?

In dit bericht lees je waarom Belle Hulpverlening de podcastserie gemaakt heeft. Op de website www.belle-hulpverlening.nl staat meer informatie over het werk van Belle. Voor vragen over de podcastserie kan je contact opnemen met Minke Fischer via pers@tussenvoorziening.nl.

*Sommige namen zijn verzonnen i.v.m. privacy van de betrokkenen.