Aflevering 4 podcastserie ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’ te beluisteren

6 april 2021

“Ik heb nooit liefde gehad en veel onrust in mijn jeugd gekend. Eerst was ik getuige in een strafzaak maar ik heb ook aangifte als slachtoffer kunnen doen.”

 

Aflevering 4 van de podcastserie “Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?” staat vanaf vandaag, dinsdag 6 april 2021 online. In deze aflevering vertelt Tim zijn verhaal.

Tim

In aflevering 4 horen we het verhaal van Tim. Tim wil met zijn verhaal andere jongeren bereiken zodat hen niet hetzelfde overkomt.

Tim werd in een kwetsbare periode in zijn leven benaderd om met seks snel geld te verdienen. Hij kwam in eerste instantie als getuige in een mensenhandelzaak in beeld maar bleek zelf ook uitgebuit te worden. Hij zette een moedige stap en deed aangifte. Belle Hulpverlening hielp Tim niet alleen bij het vinden van een passende woonplek, maar begeleidde hem ook bij gesprekken met de politie, bij doktersafspraken en tijdens de rechtszaak. Nu werkt Tim aan zijn toekomst en doet hij veel vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Hij gaat een opleiding volgen zodat hij met dementerende ouderen kan gaan werken. Tim heeft nog een belangrijke tip voor hulpverleners: “Práát met de jongeren over seks! Zorg dat seks geen geheimzinnig onderwerp is. Als een jongere wil experimenteren, dan helpt verbieden niet. Juist dan gaat iemand het stiekem doen en durft hij vervolgens niet om hulp te vragen.”

Podcastserie

In de vierdelige podcastserie van Belle Hulpverlening komen Nadia, Linda, Monique en Tim* aan het woord. Zij werken of werkten als sekswerker en kwamen in die hoedanigheid met Belle Hulpverlening uit Utrecht in aanraking. Allemaal op een ander moment in hun leven en met een andere vraag. Hun verhalen zijn indringend en krachtig en laten zien dat zowel sekswerk als hulpverlening vele lagen hebben.

Vier verhalen, vier afleveringen

Luisteren?

Je kunt de afleveringen van de podcast-serie ‘Over sekswerk en hulpverlening: wat werkt?’ beluisteren via een van de volgende podcast-apps:

Meer informatie?

Hier lees je meer over het doel van de podcastserie. Op de website www.belle-hulpverlening.nl staat meer informatie over het werk van Belle. Voor vragen over de podcastserie kan je contact opnemen met Minke Fischer via pers@tussenvoorziening.nl.

* Sommige namen zijn verzonnen i.v.m. de privacy van de betrokkenen