‘Dakloosheid is de meest extreme vorm van armoede’

12 oktober 2020

“Armoede is het begin van dakloosheid. Dakloosheid is de meest extreme vorm van armoede.” Dit zegt Marry Mos, beleidsmedewerker bij de Tussenvoorziening én secretaris van de Armoedecoalitie.

De Armoedecoalitie Utrecht organiseert in oktober en november een aantal grote en inspirerende activiteiten onder het motto ‘Samen delen’. Centraal staan de verbinding van arm en rijk en de zoektocht naar een beter leven. De Armoedecoalitie doet dit samen met samen met Stichting Dialoog, Sharing Arts Society, Bibliotheek Utrecht en RTV Utrecht.

Mooi programma
Marry: “Ik ben ontzettend trots op het mooie programma dat we dit jaar hebben kunnen maken. We hopen dat Corona geen roet in het eten gooit. Maar we hebben creatieve oplossingen zodat we zelfs coronaproof met elkaar aan tafel kunnen gaan. Zo organiseren we 17 oktober, op Wereldarmoededag, het Grote Utrecht Stadsdiner op afstand. Diezelfde dag kan je in de Centrale Bibliotheek op de Neude in Utrecht luisteren naar verhalen van o.a. ex-daklozen bij De Verhalenbank. Voor de Ronde van Sint Maarten, op 6 en 7 november, maakt atelier Spat van de Tussenvoorziening een prachtig lichtsculptuur dat te bewonderen zal zijn op het Berlijnplein. Op 11 november is de Mooi Meegenomen markt in de bibliotheek op Kanaleneiland.”

Nieuwsgierig?
Nieuwsgierig naar het hele programma? Kijk dan hier: https://www.armoedecoalitie-utrecht.nl/samen-delen-overzicht/