De BOKA verhuist voor twee jaar naar Nieuwegein

18 augustus 2020

De BOKA, de kortdurende opvang voor daklozen in IJsselstein, verhuist op dinsdag 18 augustus naar Nieuwegein. Het huidige pand is verouderd en wordt gesloopt. Er komt een nieuw complex met appartementen zodat onze bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

“In ons huidige pand hebben de bewoners alleen een eigen kamer. Ze delen de woonkamer, badkamer en keuken”, vertelt Magda Treur, teamleider bij de BOKA. “We merken dat het voor een aantal bewoners best zwaar is om samen te wonen met mensen die ook in een moeilijke situatie zitten. Soms werkt dat steunend, maar soms ook niet. Wanneer onze bewoners een eigen appartement hebben, kunnen zij zich beter focussen op hun eigen herstel.”

Gemengd wonen in Nieuwegein
De BOKA verhuist naar Meanderpark. Dit is een gemengd wonen project in Nieuwegein. Een deel van de bewoners woont hier met begeleiding, waaronder de bewoners van de BOKA. De andere bewoners zijn huurders die bewust kiezen voor gemengd wonen. Samen bouwen ze aan een prettige woonomgeving. Als ons nieuwe complex af is, verhuizen wij weer terug naar IJsselstein. Wij verwachten dat dit eind 2022 of begin 2023 is.

Het ontstaan van de BOKA
De BOKA is in 1985 opgericht door zuster Odilia en zuster Agnes, omdat in IJsselstein veel vraag was naar opvang voor dakloze mensen. Zij begonnen in een vijfkamerflat en verhuisden in 1992 naar een oud schoolgebouw. Na het overlijden van zuster Odilia sloot de BOKA zich bij De Tussenvoorziening aan.