De koudweerregeling start en we zoeken vrijwilligers (update)

16 november 2018

Harry Troost legt op U-Vandaag de koudweerregeling uit.

Iedere jaar als het weer kouder wordt verzorgt de Tussenvoorziening de Koudweerregeling. Als het meerdere nachten achter elkaar vriest gaat de extra opvang aan de Koningin Wilhelminalaan open. Mensen zonder slaapplaats hebben daar een veilige en warme plek om te overnachten. In totaal zijn ongeveer 60 extra bedden beschikbaar, genoeg om iedereen die het nodig heeft een slaapplek te bieden. De extra opvang is alleen voor mannen. Voor vrouwen worden extra slaapplaatsen gecreëerd in de Sleep Inn en de NoiZ. Hoe lang deze eerste koudeperiode aan gaat houden is nu nog niet te voorspellen. Hoe lang de extra opvang open is wordt van dag tot dag bekeken.

In koude periodes komt het voor dat bezorgde burgers toch mensen op straat zien liggen slapen. Voor hen is het vaak onduidelijk wat ze kunnen doen om te helpen. Het beste is om contact op te nemen met het Stadsteam Herstel. Zij weten de weg naar de opvang en begeleiden mensen er naar toe. Stadsteam Herstel is bereikbaar via telefoonnummer 030 28 69 655. Als zij niet bereikbaar zijn kunt u ook de politie bellen: 0900 8844.

De koudweerregeling is alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. De Tussenvoorziening is op zoek naar mensen die willen helpen.
Per avond zijn twee vrijwilligers nodig die helpen met het bereiden en uitdelen van soep, koffie en thee en het verrichten van diverse hand- en spandiensten. Daarnaast heb je ook een sociale taak, je help mee om een goede sfeer te creëren met de gasten. De diensten duren van 18.30 uur tot 23.15 uur. Het is ook mogelijk een kortere dienst te draaien, afhankelijk van de drukte of aantal vrijwilligers.
Als je wilt meewerken stuur je een mail met je naam en telefoonnummer naar kwr@tussenvoorziening.nl. Een medewerker van de Tussenvoorziening neemt dan snel contact met je op. Ook voor vragen kan je een mail sturen.