Housing First in Amersfoort breidt flink uit

22 maart 2019

Van de website In de Buurt:

De gemeente Amersfoort gaat het project Housing First uitbreiden in de stad. Traditioneel gezien moeten dak- en thuislozen eerst gewenst gedrag laten zien, voordat ze in aanmerking komen voor een huis. Dit project draait die volgorde juist om.

Vaak bleek dat mensen het traditionele traject niet volhielden en uitvielen. Volgens het persbericht van de gemeente is de terugval naar dakloosheid kleiner als mensen eerst een huis krijgen en in tweede instantie de juiste begeleiding. Volgens de website van Stichting De Tussenvoorziening – een van initiatiefnemers – is Housing First bedoeld ‘voor mensen met een langdurige hulpverlenershistorie’.
Samenwerking

De woningcorporaties, Stichting De Tussenvoorziening en de gemeente Amersfoort werken samen om het project in de stad uit te breiden. In mei 2018 ging het project voor het eerst van start en hebben 12 mensen de mogelijkheid gekregen in een zelfstandige woning te wonen. De komende maanden wordt dit uitgebreid met maximaal 2 woningen per maand tot een totaal van 25 mensen die meedoen aan Housing First in Amersfoort.

En ook artikelen in het AD en DeStadAmersfoort.