Kunstenaar Atelier Spat ontwerpt dé Utrechtse sok

2 maart 2021

Social start-up Let’s do Goods ontwerpt sokken samen met kunstenaars uit daklozen-communities. Per verkocht paar doneren ze een paar aan de daklozenopvang. Elke maand is een nieuwe stad aan de beurt en deze maand is dat Utrecht. We zijn ontzettend trots dat de kunst van een kunstenaar uit ons Atelier Spat de Utrechtse sok
siert.

Vandaag hangt de sok door heel Utrecht.

Ben je de gelukkige vinder? Dan mag je de sokken gewoon houden. Of weggeven natuurlijk. Geen sok gevonden? Geen nood! Voor elk verkocht paar doneert Let’s do Goods een paar aan onze daklozenopvang. Schaf dus snel een paar aan.
Bekijk en koop dé Utrechtse sok.

Over de kunstenaar:

Jonna atelier spatJonna* heeft altijd een dak boven haar hoofd gehad, maar onder dat dak was zij als kind vaak niet veilig. Dit bleek uiteindelijk bepalend voor haar verdere levensloop. Psychische klachten ontwikkelde zich, voor de buitenwereld vaak verborgen, en zorgden ervoor dat Jonna in een traject van behandelingen terecht kwam. Op haar 43ste heeft zij zich kunnen losmaken van de psychiatrie, een wereld waarin zij zich jarenlang veelal onbegrepen heeft gevoeld.

Op eigen kracht lukte het haar om vooruit te kijken en te zoeken naar passies die haar een doel zouden geven. Haar hond speelde een grote rol en ook Scandinavië is zo’n passie. Fotografie en fotobewerkingen (zoals op deze sok), is nu haar passie. Het thema van de sok is vloeibaar, dat staat voor het vechten om je leven beter te maken dan dat het voor je was.
*Jonna is een pseudoniem.