Met het oog op de toekomst terugkijken: 2022 in feiten, cijfers en verhalen

1 juni 2023

Het Jaarverslag 2022 van de Tussenvoorziening staat online. We kijken terug op een druk en enerverend jaar, waarin veel collega’s zich van hun beste kant laten zien.

Jules van Dam, bestuurder Tussenvoorziening: “Natuurlijk blijft er de komende jaren nog veel te doen om dakloosheid uit te bannen. Maar met alle ambities voor de toekomst en drukte van de dag, vergeten we wel eens wat we allemaal al hebben bereikt. Het samenstellen van ons jaarverslag maakt dat we daar wél even bewust bij stilstaan. En daar word je best stil van.

Want met creativiteit, ondernemerschap en een proactieve opstelling wisten we ook in 2022 een verschil te maken voor veel mensen in Utrecht en omstreken, die net even wat extra steun nodig hadden.”


Onze impact

Samen met onze samenwerkingspartners hebben we ook dit jaar veel bereikt. Zo hebben we ruim 1200 mensen met financiële problemen begeleid, 50 gezinnen voor dakloosheid behoed, bijna 600 mensen begeleid bij (zelfstandig) wonen, 76 kinderen in crisis opgevangen, 24-uursopvang voor bijna 1000 mensen gerealiseerd, een bewustwordingscampagne gevoerd, een boodschappenfonds succesvol opgestart en honderden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Wat we nog meer gedaan hebben en hoe we dit deden, staat in ons jaarverslag.


Naar ons jaarverslag


Verhalen

Cijfers en feiten geven een totaalbeeld van wat we hebben gedaan en wat we hebben bereikt. Maar het gaat natuurlijk om het verschil dat je maakt voor de mensen voor wie je het doet. En om de mensen die dit, dag in dag uit, doen. In ons jaarverslag laten we daarom vooral ook onze cliënten, medewerkers en samenwerkingspartners aan het woord. Zoals bijvoorbeeld Gerwin Kamps, vrijwilliger bij de winteropvang in de Stadsbrug. Of Burak Senturk, die cliënten van de Tussenvoorziening begeleid in gemengd wonen project MIXIT. Vanuit Portaal en Moviera wordt gereageerd op onze samenwerkingsrelaties en in een artikel in een regionale krant vertelt Amina waarom ze zo blij is met haar tijdelijke woonplek in onze gezinsopvang BOKA in IJsselstein.


Lees de verhalen


Cijfers en bestuursverslag

Snel ontdekken wat we bereikt hebben? Bekijk onze impact in cijfers in een oogopslag. In ons bestuursverslag (.pdf) lees je hoe het onze organisatie verging afgelopen jaar, over samenwerkingen, bestuur, beleid en medewerkers. Je vindt er het verslag van de OR en de Cliëntenraad. Ook vind je in dit bestand onze jaarrekening.