Mondkapjes door en voor sekswerkers

9 juni 2020

Hoe moet ik boodschappen doen en mijn huur betalen als ik niet mag werken? Mondkapjes maken voelt goed! Ik werk hard en krijg er ook nog geld voor!”

Vanaf 1 september mogen sekswerkers weer aan de slag. Tot die tijd zijn de tippelzone, seksclubs, privéhuizen en escortbedrijven gesloten. Steun van de overheid blijft voor veel sekswerkers uit. Hoe dat komt? Veel sekswerkers werken via een ‘opting-in-regeling’. Dat is een fictief dienstverband zonder de sociale zekerheid van een baan. Oftewel: ze hebben geen recht op WW en de overheidssteun voor zzp’ers.

Daarom heeft Belle Hulpverlening een alternatieve inkomstenbron bedacht: het naaien van niet-medische mondkapjes. Die zijn namelijk vanaf 1 juni verplicht in het openbaar vervoer. De mondkapjes worden gemaakt van 2 lagen katoen en kunnen in de wasmachine. Ze kosten € 10 per stuk en de gehele opbrengst gaat naar de sekswerkers. Zo willen we ervoor zorgen dat ze in ieder geval boodschappen kunnen doen. In de tussentijd zoeken wij naar een structurele oplossing.

Waar                   : Receptie Tussenvoorziening, Groeneweg 2 in Utrecht
Wanneer            : maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur
Prijs                     : € 10 per mondkapje
Betaalwijze        : cash

Vragen?
Heb je een vraag? Of wil je meer dan 20 mondkapjes bestellen? Bel ons gerust op 06 12 23 01 17.