Nieuwe bestuurder voor de Tussenvoorziening: Marian de Vries treedt toe, Guusta van der Zwaart wordt voorzitter

30 mei 2024

Met groot enthousiasme kondigt de Raad van Toezicht (RvT) van de Tussenvoorziening aan dat Marian de Vries per 1 augustus toetreedt als nieuwe bestuurder. Guusta van der Zwaart, huidig bestuurder, volgt Jules van Dam op als voorzitter van het bestuur.

In september van dit jaar legt bestuurder Jules van Dam zijn taken bij de Tussenvoorziening neer, hij gaat dan van zijn pensioen genieten. Ruim een jaar geleden startte de RvT met nadenken over een zorgvuldig proces om de vacature van bestuurder in te vullen.

Vol vertrouwen

De RvT is vol vertrouwen over de uitkomst: “We zijn heel enthousiast dat we Marian als bestuurder van de Tussenvoorziening kunnen benoemen, naast Guusta. Marian heeft veel bedrijfsmatige en financiële kennis en bestuurlijke ervaring. Daarom past zij uitstekend in het profiel. Extra handig is dat Marian de Tussenvoorziening al goed kent. Wij hebben er vertrouwen in dat het bestuur in de nieuwe samenstelling betrokken en besluitvaardig leiding kan geven aan de Tussenvoorziening.”

Werkplezier

Marian startte in maart 2022 als interim hoofd Financiën bij de Tussenvoorziening. In de tijd daarna is ze zich steeds breder in gaan zetten. Ze is nu MT-lid en clustermanager Financiën & Control, Zorgadministratie, Zorgbemiddeling en regio’s Amersfoort, Zeist en West. Marian kijkt ernaar uit om haar expertise in te zetten als bestuurder voor de Tussenvoorziening. “De doelstelling van de Tussenvoorziening vind ik fantastisch. Dat we, waar dat kan, gericht zijn op het herstel van mensen en onder andere inzetten op mensen weer zelfstandig laten wonen. Als je dan ziet dat iemand na 2 of 3 jaar weer zelfstandig verder kan, dan is dat zo mooi.”

Vanaf dag 1 voelt Marian zich thuis bij de Tussenvoorziening: “De sfeer is heel plezierig, collegiaal en informeel. Er werken veel verschillende mensen en iedereen kan zichzelf zijn. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, en ik heb het gevoel dat dat voor mijn collega’s ook geldt. Dat gun ik iedereen, werkplezier is ontzettend belangrijk.”

Gedeelde visie

Ook huidig bestuurder Guusta is enthousiast over de benoeming van Marian. “Ik ben heel blij met de zorgvuldige procedure die we hebben doorlopen en dat we bij deze fijne, goede kandidaat zijn uitgekomen. Ik denk dat we met Marian heel goed verder kunnen voortbouwen als organisatie, ook na het vertrek van Jules. Qua taakgebieden vullen we elkaar aan: Marian heeft de focus op de bedrijfskundige hoek, en is heel betrokken bij zorginhoud. De visie op zorg en hoe we met elkaar als organisatie verder willen, delen we heel erg. Ik heb veel zin om samen te werken.”