Overdracht woonproject Seyster Veste – Gestart in coronatijd en succesvol

1 maart 2023

Woonproject Seyster Veste is vanaf 1 maart in beheer van de woonvereniging. De Tussenvoorziening heeft het project overgedragen.

Drie jaar geleden startte het gemengd wonen project in Zeist: 32 woningen, de helft voor cliënten van de Tussenvoorziening en de helft voor dit project geselecteerde huurders van Woongoed Zeist. Inmiddels kent iedereen elkaar in Seyster Veste. De bewoners van de 32 woningen delen 1 entree. De meesten bewoners zitten in één van de 3 commissies van het project. Bijna alle Tussenvoorziening-cliënten in Seyster Veste zijn geheel zelfstandige huurders geworden.

Waarom gemengd wonen werkt

Het succes van het project toont (opnieuw) aan dat veel dakloze mensen de regie over hun leven kunnen oppakken, als zij om te beginnen een eigen thuis hebben. Een eigen plek in een veilige community geeft rust. Vanuit die situatie kunnen zij begeleid en geholpen worden bij het zelfstandig wonen, het op orde krijgen van de financiën en het vinden van passende dagbesteding.

Betty Korssen, projectleider bij de Tussenvoorziening: “Wauw, de 3 jaar zijn voorbij gevlogen. Precies gelijk met de allereerste lockdown rondom de coronamaatregelen startte deze woonvereniging op. Veel enthousiaste jonge mensen die ineens al hun enthousiasme moesten omzetten naar klein, rustig en afstand. Dit was een moeilijke taak, maar met elkaar is het gelukt. Er ontstond goed burencontact, zorg om en voor elkaar, wederkerigheid en hiermee gezelligheid en betrouwbaarheid.”

Gebouwd aan een sterke wooncommunity 

Nu het opbouwen van de wooncommunity klaar is, vertrekt de Tussenvoorziening. De woonvereniging staat als een huis. Met een gerust hart nemen de mensen van de Tussenvoorziening en Woongoed Zeist ‘afscheid’ van Seyster Veste. Het gemengd wonen project is symbolisch overgedragen aan de woonvereniging.

Meer weten over het succes van Seyster Veste?