Samenwerking met Mitros rond Gemengd Wonen

31 januari 2020

De Tussenvoorziening en Mitros gaan onderzoeken of we nieuwe gemengde woonconcepten kunnen realiseren. De intentie was al uitgesproken, en op 30 januari hebben we die extra kracht bijgezet door het ondertekenen van een intentieverklaring.

Toekomstige huurders die in deze woonconcepten gaan wonen zijn vriendelijke buren voor mensen in hun wooncomplex die het soms nog lastig vinden om zelfstandig te wonen. Zij zijn die fijne buren die af en toe een helpende hand bieden of een luisterend oor.

Kay Neven, manager wonen & begeleiden: “Voor mensen die een (nieuwe) woonstart gaan maken, met begeleiding van ons, is het fijn om in een woonomgeving terecht te komen waar zij welkom zijn. Wij hebben ruime ervaring opgebouwd als partner in Gemengd Wonen projecten en kijken enorm uit naar de samenwerking met Mitros.” Met gemengde woonconcepten willen wij ervoor zorgen dat iedereen, en zeker mensen die extra hulp nodig hebben, een fijne betaalbare woonplek krijgt in Utrecht. Bas Klees: wijkconsulent Mitros: “We hebben Anemoon van Dijk, manager bijzondere woonconcepten, aangetrokken om ons hierbij te helpen. Al is dit niet een makkelijke opgave, ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken. We willen dit heel graag.”

Ondertekenen van de verklaring