Spitten op de Ghanadreef

12 mei 2021

Van tuinieren word je blij! Onze inloop op de Ghanadreef heeft sinds kort dan ook een moestuin. Hier kunnen mensen uit de buurt met een kwetsbaarheid lekker de handen uit de mouwen steken.

Budget

Het budget voor onze moestuin was klein en we hadden nog wat materialen nodig.  Via het Makelpunt Social Return ADSU kwamen wij in contact met Agterberg bedrijven die onze moestuin heeft ondersteund.

Eigenaar Frank Agterberg deelde spades uit in de moestuin en vertelde waarom het voor hem belangrijk is om op deze manier bij te dragen: ‘Wij maken ons hard voor een leefbare toekomst voor ons allemaal. Duurzaam- en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort daar bij.”

De moestuin

In de moestuin is plek om kennis op te doen over tuinieren en weer een ritme en structuur op te bouwen. We hopen in de toekomst zelfvoorzienend te zijn en kookgroepen en buren te kunnen voorzien van groenten.

Dat werken in de tuin helend is, blijkt wel uit de opmerking van een actief spittende cliënt: “Wat ik zo fijn vind aan in de tuin werken, is de rust en het leuke contact met andere mensen.”

Kom je ook een keer werken in de moestuin?

Jij of je cliënt zijn welkom van dinsdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 15.30 uur op Ghanadreef 2. Lees meer over onze inlooplocaties.

Ghanadreef moestuin tussenvoorziening