Sport als middel voor herstel: minister bezoekt Sport Coalitie Utrecht

30 november 2023

Conny Helder, demissionair minister voor Langdurige Sport en Zorg, bezocht op woensdag 29 november 2023 de Sport Coalitie Utrecht. De minister sprak met verschillende medewerkers en deelnemers en deed mee aan een potje padel.

Sport Coalitie Utrecht

Sport Coalitie Utrecht is een samenwerking tussen verschillende partners waarin zorg en sport met elkaar verbonden worden. Door deze samenwerking ontstaat meer sportaanbod voor iedereen die niet mee kan doen aan het reguliere sportaanbod.

Voor mensen in Utrecht van 16 jaar en ouder die niet mee kunnen doen met het reguliere sportaanbod, biedt Sport Coalitie Utrecht sport op maat. Wekelijks zijn er maatschappelijke sportactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen, zoals (hard)lopen, tennis, padel, (zaal)voetbal, jeu de boules en zwemmen.

Bij de Tussenvoorziening geloven we in sport als middel voor herstel. We zijn dan ook trots op de samenwerking binnen de Sport Coalitie Utrecht, waarmee we het sportaanbod voor Utrechters in een kwetsbare situatie groter maken en zo hun gezondheid verbeteren.

In gesprek met de minister

Het bezoek van minister Conny Helder begon met een potje padel aan de Zeehaenkade in Utrecht. Daarna volgde een rondleiding en gesprek bij het Leger des Heils, een van de partners van de Sport Coalitie Utrecht.

Verschillende medewerkers en deelnemers vertelden meer over het belang van de Sport Coalitie Utrecht. “Lid worden van een sportvereniging past niet bij iedereen”, vertelde Minke van der Kooi van Stichting Life Goals. “Juist voor die doelgroep organiseren wij sportactiviteiten.”


Paden naar persoonlijke groei

Sportcoach en ervaringsdeskundige Eduard Bosman van de Tussenvoorziening vulde aan: “Bij een vereniging wordt vaak ook meer van je verwacht. Als je een doelpunt mist, krijg je het team over je heen. Dat gebeurt hier niet.”

Ridouan Ezzafzafi, sportcoach en activerend begeleider bij de Tussenvoorziening, vatte het mooi samen: “In sport vinden we geen drempels, alleen paden naar persoonlijke groei.”