Start nieuwbouw BOKA in IJsselstein

30 april 2021

Maandag 3 mei start  woningcorporatie Provides officieel met de bouw van  de nieuwe BOKA in IJsselstein.

Het gaat om dertig maatschappelijk en duurzame huurappartementen. Daarmee ontstaat een nieuwe – en langverwachte – plek voor mensen die door omstandigheden moeten terugvallen op de BOKA.

Guusta van der Zwaart van De Tussenvoorziening kijkt er naar uit: “De BOKA, onderdeel van De Tussenvoorziening, is al sinds 1985 een vertrouwde crisisopvang in IJsselstein.  Dertig appartementen betekent dat hier veel mensen een nieuw start kunnen maken. Met de nieuwbouw kunnen we weer jaren verder.”

De gemeente IJsselstein krijgt hiermee een volwaardige opvang binnen haar grenzen. Wethouder Kees Geldof  is het met Guusta van der Zwaart eens en benadrukt nog eens hoe belangrijk bouwen in en voor IJsselstein is: “We hebben een grote behoefte aan woningen. Dit is een heel goede stap en er volgen er meer, onder meer samen met Provides.”  Voor de corporatie was de nieuwbouw bijna vanzelfsprekend: “We zetten hiermee en goede samenwerking voort. Het is goed dat er straks een volwaardige locatie is. En een bijzondere, want de nieuwbouw is geheel energieneutraal”, aldus Providesbestuurder Henny van den Heiligenberg. Aannemer Van Zoelen popelt om dat duurzame gebouw neer te zetten. Directeur Martin van Lambalgen: “Met veertien bronnen voor koude- en warmteopslag komt hier een moderne en toekomstgericht gebouw te staan.”

 

 

Op de foto staan Guusta van der Zwaart en Henny van den Heiligenberg; beide blij met de bouwstart!