Utrechtse Armoedecoalitie ontvangt € 15.000 van Hans Anders

28 december 2019

De Armoedecoalitie Utrecht en de Utrechtse filialen van optiekketen Hans Anders hebben bij de opening van het nieuwe Hans Anders filiaal in Hoog Catharijne bekend gemaakt nauw te willen samenwerken in het bieden van meer perspectief voor mensen in armoede en met schulden. Bij de officiële opening overhandigde directielid Angeli Engels een cheque ter waarde van € 15.000 aan Jules van Dam, voorzitter van de Armoedecoalitie. Hiermee kan de Armoedecoalitie vijftig Utrechtse burgers, die niet in staat zijn zich een bril aan te schaffen, helpen aan een volledige bril op sterkte met bijbehorende professionele oogmeting.

Voor de Armoedecoalitie is het belangrijk dat mensen die op of onder de armoedegrens leven kunnen blijven meedoen aan de maatschappij en dat sociale uitsluiting wordt voorkomen. Goed zicht is daarbij een belangrijke voorwaarde. Voorzitter Jules van Dam: “Voor mensen in armoede en met schulden is meedoen van groot belang en door slecht zicht word je hier erg in beperkt. En als je maar vijftig euro leefgeld per week hebt, behoort de aanschaf van een nieuwe bril niet meteen tot de mogelijkheden. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Hans Anders.”

De missie van Hans Anders is om oog- en hoorzorg van goede kwaliteit betaalbaar te maken voor iedereen. Directeur Angeli Engels: “Vanuit onze missie is het vanzelfsprekend dat wij ons het lot aantrekken van hen die door omstandigheden niet meer beschikken over de financiële armslag om een bril te kunnen aanschaffen die ze echt nodig hebben. Daarom werkt Hans Anders graag samen met de Utrechtse Armoedecoalitie, die er samen met onze winkels in Utrecht voor zorgt dat ook de financieel zwaksten in Utrecht kunnen blijven meedoen in de maatschappij.”

Bij de overhandigde cheque behoren vijftig waardebonnen, die de Armoedecoalitie en de bij haar aangesloten organisaties naar eigen inzicht en oordeel kunnen verstrekken aan Utrechtse burgers die de bijbehorende oogzorg en bril het hardste nodig hebben. Engels: “Onze partner de Armoedecoalitie is als geen ander in staat om armoede een gezicht te geven. Door de samenwerking weten wij dat onze bijdrage het beoogde effect zal sorteren.”