We kunnen onze mooie plannen in Utrecht uitvoeren

26 juni 2019

Wij zijn erg blij met het mooie aanbestedingsresultaat! We kunnen blijven doen wat we doen. Ook kunnen we cliënten met een (licht) verstandelijke beperking vanaf 2020 meer maatwerk bieden.

In april schreef de Tussenvoorziening zich in voor vier aanbestedingen bij gemeente Utrecht: daklozenopvang, beschermd wonen, beschermd verblijf en individuele begeleiding. “We zijn ontzettend blij dat we onze mooie plannen kunnen uitvoeren! Daarmee kunnen we onze cliënten nóg beter helpen”, vertelt Guusta van der Zwaart, bestuurder van de Tussenvoorziening.

Dankjewel allemaal
“We hebben hier met z’n allen keihard aan gewerkt. Zowel het team dat de aanbestedingen heeft geschreven, als de collega’s die zich hebben ingezet voor de cliënten. Dankjewel daarvoor!”, vervolgt Guusta. “Ook willen we de gemeente bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Onze plannen
Dit zijn onze plannen in het kort:

 • Daklozenopvang
  De Sleep Inn en de NoiZ zijn nu nog nachtopvang, maar gaan in 2020 over op 24-uursopvang. Zo willen we de gasten meer rust en stabiliteit bieden. Ook willen we ervoor zorgen dat ze sneller doorstromen naar een woning en of bijvoorbeeld Springplank 030.
 • Corporatiehotels
  Onze corporatiehotels vallen onder daklozenopvang en zijn bedoeld voor mensen uit de regio Utrecht die dreigen dakloos te worden. Deze mensen kunnen op een andere manier geen woning krijgen. Wij bieden hen rust en stabiliteit zodat zij hun leven weer op orde kunnen krijgen.
 • Beschermd Thuis en Beschermd Verblijf
  Dit gaat om mensen die bij ons wonen en intensieve begeleiding krijgen. Om deze groep nog beter te helpen, zetten wij ons de komende jaren in voor meer ‘gemengd wonen’ voorzieningen, Housing First woningen en het voorkomen van terugval in dakloosheid.
 • Individuele begeleiding
  We begeleiden ook cliënten met een eigen woning. Om hen nog beter te helpen, gaan wij ons focussen op de samenwerking met de Buurtteams. Dan zijn wij er sneller bij zijn als cliënten een terugval hebben. Ook kunnen we cliënten met een (licht) verstandelijke beperking straks meer maatwerk bieden.

Meer weten over de aanbestedingen?
Lees dan verder op de website van gemeente Utrecht.

Jules van Dam en Guusta van der Zwaart
Bestuurders van de Tussenvoorziening