Ontmoet kunstenaar F.F. – Atelier Spat

24 januari 2023

Atelier Spat is een sociaal atelier van de Tussenvoorziening voor mensen met een kwetsbaarheid. In het atelier kunnen deelnemers hun creativiteit uiten en hun talenten ontwikkelen. Maak kennis met kunstenaar F.F.!

Hoe kwam je bij Atelier Spat terecht?

“Ik kwam hier terecht via een vriend, ook ‘Spatter’. Hij zag mijn werk en vond dat ik me moest aanmelden bij Atelier Spat. Ik ben na zijn advies eerst een poosje ‘op bezoek’ geweest: ik liep af en toe eens binnen en ben bij exposities gaan kijken. Nu ben nu ik alweer zo’n 2 jaar officieel lid.”

Wat brengt het atelier jou?

“Het geeft mij een fijn ritme, sociale inspiratie en ruimte. Het is heel fijn om een doel te hebben. Je gaat ergens naartoe en bent daar actief met iets bezig. Van alleen maar thuis zijn word ik niet gelukkig en ik heb daar ook geen plek om aan een schilderij te werken. Pas geleden ben ik gestart met een opleiding om van daaruit weer aan het werk te gaan. Het schilderen bij Atelier Spat heeft het vertrouwen in mijn creativiteit een boost gegeven. Dit merk ik op meerdere vlakken in mijn leven.”

Wat voor kunst maak je graag?

“Sinds een paar maanden ben ik begonnen met portretschilderen in olieverf. Dat is echt een onderzoek, want het materiaal is nieuw voor mij en het schilderen van portretten ook. Tijdens het proces maak ik foto’s. Zo zie ik hoe ik ben begonnen en waar ik nu ben. Olieverf is een eigenzinnig materiaal; het droogt heel langzaam dus je moet veel geduld hebben. Ook iemand in de juiste verhoudingen op het doek zetten is een uitdaging. Ik heb tips gekregen van een mede Spatter. Gustav Klimt maakt voor zijn werk vaak gebruik van een raster, daar heb ik mij ook door laten inspireren.”

"Atelier Spat geeft mij een fijn ritme, sociale inspiratie en ruimte"