Ontmoet kunstenaar Ivonne Klein Zeggelink – Atelier Spat

1 juni 2023

Atelier Spat is een sociaal atelier van de Tussenvoorziening voor mensen met een kwetsbaarheid. In het atelier kunnen deelnemers hun creativiteit uiten en hun talenten ontwikkelen. Maak kennis met kunstenaar Ivonne Klein Zeggerink!

Hoe kwam je bij Atelier Spat terecht?

“Dat is een goede vraag! Ik kom hier al zo’n 12 jaar, maar ik weet niet precies hoe ik hier ben begonnen. Ik denk dat iemand mij erover heeft verteld. Ik vond het in het begin best spannend en dacht dat het allemaal heel serieus was. Ik was bang dat je heel goed moest zijn in kunst. Maar al snel ontdekte ik dat Atelier Spat juist een plek is waar iedereen welkom is. Iedereen mag zijn eigen ding doen. Er wordt serieus gewerkt maar er is ook veel ruimte voor plezier en sociaal contact.”

Wat brengt het atelier jou?

“Atelier Spat is voor mij een plek die gezelligheid en structuur biedt. Ik ben hier vaak 2 vaste dagen per week. Het inspireert me om hier te zijn, omdat je nieuwe dingen probeert die je thuis in je eentje niet zou bedenken. Ik ben heel blij dat ik hier ben beland, het heeft mijn leven verrijkt en voelt als een 2e thuis.”

Wat voor kunst maak je graag?

“Op dit moment maak ik actiestickers. Ik schilder ze zelf op stickerpapier en plak ze op in de stad. Zo wil ik mensen bewuster maken dat het belangrijk is om voor de aarde te zorgen. En ik koop bijna nooit kaarten, maar maak ze zelf. Dat is veel leuker en wordt altijd gewaardeerd door de ontvanger. Verder doe ik graag mee aan de workshops op dinsdagmiddag, waar steeds weer verrassend werk uitkomt. Ik geef ook ongeveer 1 keer per maand zelf een workshop op het atelier.”

Volg Ivonne ook op Instagram!

"Ik probeer hier dingen die ik thuis in mijn eentje nooit zou bedenken"