Ontmoet kunstenaar Ron van Bemmel – Atelier Spat

2 maart 2023

Atelier Spat is een sociaal atelier van de Tussenvoorziening voor mensen met een kwetsbaarheid. In het atelier kunnen deelnemers hun creativiteit uiten en hun talenten ontwikkelen. Maak kennis met Ron van Bemmel!

Hoe kwam je bij Atelier Spat terecht?

“Ik werd getipt door Altrecht waar ik op dat moment verbleef en veel creatief bezig was. Ik voelde me meteen thuis bij Atelier Spat, dat toen nog op de zolder van een pand in de Adriaanstraat zat. In de basis ben ik muzikant, maar werken met steen en schilderen vind ik een fijne afwisseling.”

Wat brengt het atelier jou?

“Voor mij is Spat de plek om kunst te maken. Zonder het atelier zou ik dat niet kunnen doen denk ik.”

Wat voor kunst maak je graag?

“Jaren geleden ben ik naar het Aboriginal museum geweest. Dat zat toen nog in Utrecht. Die kunst heeft mij niet meer losgelaten. Mijn werk is erg geïnspireerd op Aboriginal Art, ook wel Dot Art* genoemd. Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van pennenhouders en daar wil ik graag mee verder. In de zomer werk ik het liefst buiten met steen en in de winter schilder ik graag.”

*Dot Art, ook wel ‘schilderen in stippen’ is een traditionele schildertechniek van de Aboriginals waarbij er met stippen een tekening wordt gemaakt.

"Ik voelde me meteen thuis bij Atelier Spat"