Lees voor
Hoe werkt Stadsgeldbeheer - De Tussenvoorziening

Hoe werkt Stadsgeldbeheer

Hoe werkt Stadsgeldbeheer?

Voor wie is Stadsgeldbeheer? Hoe ziet het traject er uit, en hoe meld ik mezelf of mijn cliënt aan? Je leest er alles over op deze pagina.


Aanmelden


Voor wie is Stadsgeldbeheer?

We begeleiden mensen die in een begeleid wonen traject zitten of zelfstandig wonen. De laatste groep heeft vaak begeleiding van een buurtteam of wijkteam.

We zien veel cliënten met bijvoorbeeld de volgende achtergrond:

 • (Ex)-dakloosheid.
 • Verslaving.
 • Psychische problemen.
 • Licht verstandelijke beperking.
 • Andere problemen.

In welke gebieden werkt Stadsgeldbeheer?

Stadsgeldbeheer biedt schuldhulpverlening en budgetbeheer in de stad en de regio Utrecht. We hebben kantoren in Utrecht, Zeist en de Lekstroom.

Hoe ziet de begeleiding er uit?

Al onze cliënten krijgen een eigen consulent die elke dag bereikbaar is tijdens het telefonische spreekuur. Voor afspraken komt de cliënt naar een van onze kantoren in Utrecht, Amersfoort, Zeist of Lekstroom.

Hoe lang duurt een traject bij Stadsgeldbeheer?

Een gemiddeld traject bij Stadsgeldbeheer duurt 5 jaar. We proberen iedereen zo snel mogelijk uit de schulden te helpen. Hoe lang onze begeleiding precies duurt, hangt af van de persoon en situatie.

Er zijn verschillende trajecten:

 • Traject intensief beheer
  Is er meer begeleiding nodig? In het traject ‘intensief beheer’ hebben we iets meer tijd. Die gebruiken we vooral voor de begeleiding van de cliënt, huisbezoeken en het meegaan naar instanties.
 • Basis budgetbeheer
  Zijn er geen schulden maar lukt het nog niet om zelf om te gaan met geld? In het traject ‘basis budgetbeheer’ beheren we het budget en leert de cliënt stap voor stap om de eigen geldzaken te regelen.
 • Traject leren omgaan met geld
  Alleen als iemand zelf leert omgaan met geld, zal hij of zij nooit weer in de schulden komen. Onze budgetcoaches helpen goede financiële keuzes te maken.

Lees meer over de verschillende trajecten.

"Samen met mijn consulent heb ik alle post opengemaakt. Ik zat te zweten!"

Aanmelden voor Stadsgeldbeheer

Aanmelden bij Stadsgeldbeheer gaat via het aanmeldformulier. Iemand kan zich zelf aanmelden, of een verwijzer kan een cliënt aanmelden. Onze hulp is gratis.

Eerst even overleg? Bel 030-230 29 87.


Aanmelden


Veelgestelde vragen over Stadsgeldbeheer

Bekijk een kort filmpje over waarom je inkomen zou laten beheren:

 

Nee, onze hulp is gratis.

Bekijk een kort filmpje over het aanmeldingsgesprek: