Lees voor
Corporatiehotel | De Tussenvoorziening

Het Corporatiehotel

Het Corporatiehotel

Het Corporatiehotel biedt tijdelijke woonruimte aan dakloze woningzoekenden uit de regio Utrecht. Het Corporatiehotel biedt woonruimte aan alleenstaanden of gezinnen die bestaan uit maximaal 3 personen. Het doel van het Corporatiehotel is om het leven weer stabiel te krijgen en daarna uit te stromen naar een eigen woonruimte.

Meer over het Corporatiehotel

Wat zijn de voorwaarden voor wonen in een Corporatiehotel?

We werken in het Corporatiehotel samen met Het Vierde Huis en de woningbouwcorporaties. Het Vierde Huis bepaalt de voorwaarden en beoordeelt of je hieraan voldoet.

De Tussenvoorziening beheert 2 corporatiehotels in Utrecht:

  • Corporatiehotel voor alleenstaanden
    25 woon-/slaapkamers met gedeelde douches en keuken.
  • Corporatiehotel voor gezinnen
    21 kleine flatwoningen met eigen douche en keuken. Geschikt voor gezinnen met maximaal 3 personen. En 6 woningen in de wijk.

 

Hoe ziet de begeleiding er uit?

In het Corporatiehotel is geen persoonlijke begeleiding. Het is dus belangrijk dat er niet te veel problemen zijn, zoals acute psychiatrische problemen of hoge schulden.

Wij zijn er voor het beheer, zoals het naleven van de huisregels. We komen regelmatig op huisbezoek om praktische zaken te bespreken en toe te zien op een veilige woonsituatie. Zo nodig helpen we bewoners bij het doorverwijzen naar het buurtteam.

Het Vierde Huis helpt je binnen 1,5 jaar doorstromen naar eigen woonruimte. Dit kan ook een tijdelijke woning zijn. Tot die tijd mag je in het Corporatiehotel blijven.

Aanmelden voor het Corporatiehotel

Aanmelden voor het Corporatiehotel gaat via Het Vierde Huis. Je kunt je aanmelden via de website. Als je nog vragen hebt, kun je bellen met WoningNet regio Utrecht: 0900-260 00 60 (gebruikelijke belkosten).


Naar Het Vierde Huis


"Ik keek er tegenop, maar hier wonen valt me reuze mee."

Veelgestelde vragen over het Corporatiehotel

Als in aanmerking komt voor het Corporatiehotel, dan stuurt Het Vierde Huis je aanmelding naar ons door. Je wordt door ons uitgenodigd voor een intake. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Als je niet in aanmerking komt voor het Corporatiehotel, dan krijg je bericht hierover van Het Vierde Huis.

Nee, je mag geen logees hebben. De reden hiervan is dat er veel bewoners op het Corporatiehotel zijn. Zij hebben allemaal hun eigen activiteiten en werk, en ze rusten thuis uit. Er is daardoor geen ruimte voor logees.

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan bij het Corporatiehotel.