Lees voor
Kortdurende opvang | De Tussenvoorziening

Onder de Pannen

Onder de Pannen

Onder de Pannen is een landelijk pilotproject om mensen tijdelijk aan onderdak te helpen. In Utrecht voert de Tussenvoorziening dit project uit.

Voor wie?

We zien steeds vaker dat mensen op straat komen te staan bij schulden of na een scheiding. Het woningtekort leidt tot een grote groep economisch daklozen’. Deze mensen hebben geen psychiatrische problemen of verslaving. Zij hebben simpelweg geen goed sociaal netwerk om ze op te vangen. Onder de Pannen helpt deze mensen tijdelijk aan onderdak. Onder de Pannen is een landelijk initiatief. In Utrecht en regio Zuid-Oost Utrecht wordt dit uitgevoerd door De Tussenvoorziening. Bij Onder de Pannen kunnen mensen die een kamer ‘over’ hebben in hun huis, deze kamer onderverhuren aan een stadsgenoot.

Mag dat zomaar?

Wij werken nauw samen met woningcorporaties, uitkeringsinstanties en de gemeente. Daarnaast werken we binnen de bestaande procedures van de Belastingdienst. Daarom is deze vorm van onderhuur legaal. Mensen die een kamer verhuren via Onder de Pannen, zullen niet gekort worden op de uitkering of toeslagen.


Zo werkt het


Meer weten?

Wilt u meer weten over Onder de Pannen? Stuur dan een mail naar onderdepannen@tussenvoorziening.nl of bel naar 030-3034215.