Lees voor
Over Atelier Spat - De Tussenvoorziening

Over Atelier Spat

Over Atelier Spat

De missie van Spat is om mensen in kwetsbare situatie en complexe problematiek te ondersteunen in maatschappelijk herstel. Bijvoorbeeld mensen die dakloos of psychiatrisch cliënt zijn geweest. Bij Atelier Spat kunnen deelnemers meedoen naar eigen inzicht, behoefte en mogelijkheid. Het atelier is een ruimte voor culturele activiteiten en creatieve uitwisseling. Deelnemers doen mee, krijgen zelf de regie en leren nieuwe dingen.

Meer over Atelier Spat

Atelier Spat biedt een atelierruimte waar mensen met hun creativiteit aan de slag kunnen gaan. Het is een plek voor zinvolle dagbesteding.

Bij Spat werken mensen die een (psychische) kwetsbaarheid hebben, en tegelijkertijd een grote creatieve kracht. Het is een mooie werkplek voor (amateur-)kunstenaars om zelfstandig te werken. Sommige deelnemers zijn zelfstandig kunstenaar. Anderen ontwikkelen hun creatieve vaardigheden bij Atelier Spat.

Voor wie is Spat?

Atelier Spat is voor kwetsbare mensen in Utrecht die creatief bezig willen zijn. Veel van onze cliënten zijn dakloos zijn geweest of hebben psychiatrische problemen maar hebben een groot creatief vermogen. Zij zetten deze creativiteit in om hun verhaal te vertellen, hun gevoel te uiten of andere te inspireren. Dit doen zij op allerlei creatieve manieren. Bijvoorbeeld met schilderen, fotografie, tekenen, keramiek, digitaal ontwerpen of een combinatie.

Atelier Spat op Instagram

Volg @atelier_spat op Instagram voor updates uit het atelier.

Wil je ook deelnemer worden bij Spat?

Atelier Spat is een sociaal atelier in Utrecht. We zijn er voor mensen met een kwetsbaarheid die creatief bezig willen zijn. Ben je het vertrouwen in jouw talenten kwijt? Dan kan je die hier terugvinden. Het mooie aan Atelier Spat is dat iedereen elkaar helpt en vrijlaat om zichzelf te zijn. Lees meer over deelnemer worden bij Spat.