Lees voor
Springplank 030 | De Tussenvoorziening

Springplank 030: eerst werk

Springplank 030: eerst werk

Met Springplank 030 helpen we mensen zonder werk en woning zo snel mogelijk aan betaald werk en woonruimte. Deze vorm van begeleid wonen is voor mensen in de regio Utrecht die graag aan het werk willen en dit ook kunnen volhouden.

Meer over Springplank 030

Met Springplank 030 begeleiden wij je naar een betaalde baan en woonruimte. Daarbij verwachten we veel van jou. Je gaat direct aan de slag op een werkplek. Samen met je begeleider onderzoek je waar jij goed in bent en wat voor werk bij jou past.

Daarnaast leer je hoe je een goede buur en huurder bent en hoe je een huishouden organiseert. Hier hoort het op orde brengen van je geldzaken ook bij. Het doel is dat jij straks weer op jezelf woont en een stabiel inkomen hebt.

Is Springplank iets voor jou?

Je kunt meedoen aan Springplank 030 als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je hebt geen werk en geen eigen woning en kunt hulp gebruiken om dit te veranderen.
  • Je wilt graag aan het werk én kunt dit ook volhouden.
  • Je kunt en wilt minimaal 24 uur per week werken.

In samenwerking met…

Springplank 030 is een samenwerking tussen de Tussenvoorziening en WIJ 3.0. Het idee komt van het Eindhovense bedrijf Springplank.

Hoe ziet het traject eruit?

Het traject duurt maximaal 18 maanden en bestaat uit 5 fases. Meer dan 65% van de deelnemers heeft na deze fases een betaalde baan en een zelfstandige woning.

Fase 1
Je krijgt een kamer in een groepswoning. Om te wennen aan het werkritme, ga je direct aan het werk of je start op een oriëntatieplek.

Fase 2
Samen met je begeleider onderzoek je wat voor werk bij jou past en zoeken we een betaalde werkplek. Soms begin je op proef. Dan behoud je je uitkering en krijg je nog geen salaris.

Fase 3
Gaat de proefperiode goed? Dan krijg je een contract en salaris. Gaat de proefperiode niet goed? Dan ga je op zoek naar een andere werkplek.

Fase 4
Gaat het werken en wonen in een groep goed? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar een woning voor jezelf.

Fase 5
Na maximaal 18 maanden sta je weer op eigen benen. Als dat nodig is, krijg je nog wel begeleiding.

“Ik ben trots op wat ik behaald heb”

Aanmelden voor Springplank 030

Aanmelden of heb je vragen?

Bel ons tussen 9.30 en 12.30 uur op het telefoonnummer 030-2380365. Of stuur een e-mail naar springplank@tussenvoorziening.nl.Veelgestelde vragen over Springplank 030

We hebben werk in verschillende sectoren. Bijvoorbeeld de bouw, logistiek, groenvoorziening, zorg, techniek en horeca. We kijken met jou wat bij je past.

Hoe hoog het salaris is hangt af van de cao bij het bedrijf waar je gaat werken. Voor jou gelden dezelfde voorwaarden als voor andere medewerkers bij het bedrijf waar je gaat werken.

Je start in een woning met andere mensen die bij Springplank zitten. Als je werkt en het wonen gaat goed, gaan we met je op zoek naar een eigen woning.

Ja, dat mag als het een leerwerk-traject is. De opleiding is dan onderdeel van je werk.

Deelnemen aan Springplank 030 kan met een indicatie Beschermd Thuis WMO (Utrecht).