Lees voor
Gemengd Wonen in Tango - De Tussenvoorziening

Gemengd Wonen in Tango

Gemengd wonen in Tango

‘Tango’ is het nieuwste gemengd wonen project van woningbouwcorporaties Mitros en Portaal en de Tussenvoorziening. Het appartementencomplex wordt nu nog gebouwd in de wijk Hoge Weide in Leidsche Rijn. In februari 2023 zullen de 178 woningen klaar zijn. Dan krijgen ook 55 van onze cliënten (alleenstaanden en gezinnen) een plekje in Tango!

Wegens succes uitgebreid

Tango is zeker niet het eerste gemengd wonen project dat wij samen met de corporaties opzetten. We hebben hiermee al jaren ervaring. Vanwege de succesformule neemt het aantal gemengd wonen projecten nog steeds toe.

Net even anders

Naast onze cliënten, komen er 123 nieuwe huurders in het complex te wonen. Deze potentiële nieuwe bewoners krijgen vooraf informatie van de woningbouwcorporatie over wat van hen verwacht wordt. Want gemengd wonen vraagt nèt iets meer van de bewoners. Zo moet je als bewoner echt de intentie hebben om iets bij te dragen aan het wonen in het complex. Je wordt lid van een woonverenging en stelt je open, sociaal en behulpzaam op naar je buren. En dat geldt ook voor onze cliënten. Zo kan iedereen zich in het complex veilig, gezien en gehoord voelen!

Wat hebben onze cliënten nog nodig?

Als de bouw klaar is, begint het voor ons pas echt! Onze cliënten stromen in een leeg huis in. Het eigen maken van een woning na zoveel jaren van dakloosheid, kan heel overdonderend zijn. Wij helpen daarbij. Maar heel concreet is er bijvoorbeeld ook stoffering van de woning nodig. Daarom benaderen we fondsen in de hoop op financiële middelen voor de afwerking van het huis en een stukje basis inrichting. Wil jij onze cliënten helpen? Daar zijn verschillende manieren voor.

Ook onze begeleiding start dus vanaf het moment dat onze cliënten hun nieuwe woning krijgen. Daarom zoeken wij vijf individueel begeleiders. We hebben nog vacatures open staan.


Ga naar vacatures


Meer lezen?

In onze verhalen lees je meer over wat Gemengd wonen inhoudt en wat het voor onze cliënten betekent.


Lees onze verhalen


Veel gestelde vragen

Lees hier alles over Gemengd Wonen.

Omdat er wederkerigheid is. Zowel mensen die dakloos zijn geweest als mensen die dat niet waren, zetten zich extra in om de woonomgeving prettig te maken en houden. Mensen die dakloos waren, krijgen hierbij ook begeleiding van de Tussenvoorziening.

De verwachting is medio februari 2023.

Ben je client?

Dan kan je alleen door je verwijzer worden aangemeld, omdat je een indicatie nodig hebt. Ook voor onze cliënten geldt een wachttijd vanwege de woningnood.

 

Ben je woningzoekende maar geen client?

Houd dan de site van Woningnet in de gaten.Link naar woningnet

Ze hebben vooral behoefte aan wandafwerking, stoffering en een basisuitzet zoals een koelkast, eettafel, bed en bank. Op https://tussenvoorziening.nl/steun-ons/ kan je zien hoe jij kan helpen.