Praat mee over ervaringsdeskundigheid bij de Tussenvoorziening.

24 februari 2021

Op 2 maart geven 2 van onze medewerkers de workshop: ‘van kwetsbaarheid naar kracht.’ Over de inzet van ervaringsdeskundigheid bij de Tussenvoorziening. Deze workshop wordt gratis aangeboden door Sociaal Werk werkt! En is onderdeel van een reeks workshops om de positie van de mbo’er in sociaal werk te versterken.

Meepraten? Dat kan!

Meld je gratis aan

Ervaringsdeskundigheid bij de Tussenvoorziening

Al 7 jaar werkt de Tussenvoorziening met ervaringsdeskundigen: professionals die hebben geleerd om hun eigen ervaringen in te zetten in het herstel van cliënten. We ontwikkelden een leerroute waarin ervaren mensen met behoud van uitkering het 1e jaar volgen. Het 2e jaar komen ze bij ons in dienst via een leerarbeidsovereenkomst voor de rest van de opleiding.

Er werken ondertussen 9 afgestudeerde ervaringsdeskundige begeleiders bij de Tussenvoorziening. Daarnaast zitten er 6 studenten in opleiding. We merken elke dag weer dat ervaringsdeskundigheid werkt. Voor het herstelproces van de cliënt, maar ook voor de organisatie in totaal.

Workshop: 2 maart 16.00-17.00 uur

Tijdens deze interactieve workshop ga je in gesprek met Harry Troost en Sandra Zorge. Harry werkt bij de Tussenvoorziening als Sociaal Begeleider met Ervaringsdeskundigheid. Hij vertelt in de workshop hoe zijn herstel is verlopen en hoe hij als oud-cliënt eigen ervaringen heeft leren inzetten voor het herstel van een ander. Sandra vertelt over hoe de inzet van ervaringsdeskundigheid onze organisatie elke dag weer versterkt.

Meld je aan
Bekijk de andere workshops

Ervaringsdeskundigheid Tussenvoorziening

De Voiz Academie, een betere kans op de arbeidsmarkt. 

Naast de ervaringsdeskundigenopleiding, ontwikkelde de Tussenvoorziening ‘De Voiz Academie’: een opleidingstraject waarmee elk jaar 20 mensen met een achtergrond in bijvoorbeeld dak- en thuisloosheid een betere kans op de arbeidsmarkt krijgen. In februari startten de eerste 20 studenten.
Lees het nieuwsbericht.