Eerste studenten Voiz Academie vandaag van start!

3 februari 2021

Vandaag starten de eerste 20 studenten aan ‘De Voiz Academie’: het nieuwe opleidingstraject van de Tussenvoorziening. Dankzij De Voiz Academie krijgen elk jaar 20 mensen met een achtergrond in bijvoorbeeld dak- en thuisloosheid in onze stad een betere kans op de arbeidsmarkt.

De Voiz Academie: van kwetsbaarheid naar kracht.

De Voiz Academie is een veilige leeromgeving waar mensen met cliëntervaring een eerste stap kunnen zetten richting leren en werken. Met een diploma op zak en twee jaar werkervaring als stagiair, nemen de kansen op een betaalde werkplek enorm toe. En het levert onze stad ervaren nieuwe werknemers op.

Voor wie is de Voiz Academie?

De Voiz Academie is er voor (ex) daklozen, mensen met psychische of verslavingsproblemen, schulden of slachtoffers van huiselijk geweld. Een belangrijke voorwaarde om deel te nemen, is dat mensen zover hersteld zijn, dat ze toe zijn aan een volgende stap.

“Gelukkig ligt mijn verleden nu echt achter me. Ik heb het nodig om nu een stap te gaan maken richting mijn toekomst en ben blij dat ik daar hulp bij krijg.”

De Voiz Academie bestaat uit 2 leertrajecten:

  1. Het voortraject: klaarstomen voor een mbo-opleiding

In een half jaar leren wij onze studenten in 1 dag per week de vaardigheden die ze nodig hebben om een mbo-opleiding te volgen. Denk aan een e-mail schrijven, rekenen, leren omgaan met de computer, samenwerken en omgaan met eigen ervaringen.

  1. Het behalen van een mbo-diploma

Als het voortraject succesvol is afgerond, kunnen mensen zich aanmelden voor de tweejarige opleiding tot Medewerker Facilitaire Dienstverlening of de éénjarige opleiding tot Beveiliger. Wie de smaak echt te pakken heeft, kan solliciteren op het tweejarige leerwerktraject MBO Sociaal Begeleider met Ervaringsdeskundigheid.

In samenwerking met….

De Voiz Academie kan alleen bestaan dankzij de samenwerking met onze partners in opleiding. Zij bieden scholing, leerwerkplekken of aanmelding van nieuwe studenten: ROC Midden Nederland, Stichting Doen en Laten en leden van het platform Ervaringsdeskundigheid, waaronder Leger des Heils, Buurtteam Sociaal, WIJ 3.0 en Lister.

Voiz Academie

Meer lezen over De Voiz Academie?