Luister nu naar podcastserie ‘Een rugzak vol verhalen’

18 januari 2024

Dakloosheid is voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show. Logisch, als je zelf een warm bed hebt. Hoe het is om rond te zwerven zonder te weten waar je die avond slaapt, hoor je in de podcastserie ‘Een rugzak vol verhalen’. De Tussenvoorziening maakte de serie samen met journalist en docent Hugo Verkley.

Lex van Dalfsen, activerend begeleider bij de Tussenvoorziening, kwam met het idee voor een podcast. “Laten we letterlijk en figuurlijk een stem geven aan onze mensen, dat was mijn gedachte bij de podcast.” Hugo Verkley, oud-vrijwilliger bij de Sleep Inn en inmiddels docent op de Hogeschool Utrecht, had al eens contact gezocht met de Tussenvoorziening over het maken van een podcast. Lex: “Eén plus één is twee, dacht ik toen.”

De volgende stap: op zoek naar stemmen, mensen die hun verhaal wilden vertellen. Eduard, Markus, Orlando, Richard en Fred durfden het avontuur aan. “Toevallig allemaal mannen”, vertelt Lex. “Allemaal met een indrukwekkend verhaal over hun ervaringen met dakloosheid en hoe ze weer van de straat af zijn gekomen.” Maurits, deelnemer bij Atelier Spat, maakte de portretfoto’s bij de serie. Lex: “Dat maakt het verhaal nog mooier.”

Op Werelddaklozendag, dinsdag 10 november 2023, werd tijdens het Uit je Dakloos festival de 1e aflevering gelanceerd. Inmiddels zijn alle afleveringen te beluisteren. “Met veel trots kijk ik terug op deze podcast. Hopelijk nemen we dit jaar seizoen 2 op!”

Alle afleveringen luisteren?

Beluister alle afleveringen van de podcastserie ‘Een rugzak vol verhalen’, bijvoorbeeld via Spotify:


Richard


Orlando


Markus


Fred


Eduard