Nieuw voortraject VoiZ Academie start na de zomer!

16 juni 2022

Heb jij te maken gehad met dakloosheid, verslaving, schulden, psychiatrie of geweld? En wil je graag weer aan de slag in een betaalde baan of vrijwilligerswerk? Na de zomer start een nieuw voortraject van De Voiz Academie.

Over het voortraject

Het voortraject duurt een half jaar. Je volgt met 20 andere studenten een halve of hele dag in de week cursussen. Daarnaast doe je 1 dag in de week vrijwilligerswerk.

Je leert in het voortraject bijvoorbeeld:

  • Werken met een computer.
  • Omgaan met jouw ervaring in je leven.
  • Eerste hulp bij brand en ongevallen in een organisatie.
  • Omgaan met lastig gedrag van anderen.
  • Nederlands, rekenen en schrijven van een verslag.

Na het voortraject kun je verder met 1 van de leerwerktrajecten of je vindt een leuke (vrijwilligers)baan.

Waarom dit traject volgen?

De Voiz Academie is voor mensen die te maken hebben gehad met dakloosheid, verslaving, schulden, psychiatrie of geweld. De Voiz Academie biedt een veilige plek om in je eigen tempo stappen te zetten richting werk en/of leren. In een rustig tempo wen je aan leren en werken. Zo vind je straks makkelijker betaald werk en wordt de stap naar een opleiding minder groot.
Lees verder over de VoiZ Academie

Aanmelden!

Ben jij of is jouw cliënt toe aan een volgende stap? Meld jezelf of jouw cliënt dan voor 15 juli aan via het formulier. Eerst even overleg? Neem contact op met Sandra Zorge, coördinator van de Academie: devoizacademie@tussenvoorziening.nl of bel: 06-53985383.

Aanmelden voor de Voiz Academie

Aanmelden voor de Voiz Academie

 

Michael over het voortraject:

“Ik dacht vaak: ‘dat komt morgen wel’. Maar op een gegeven moment is er geen morgen meer. Ergens ging een knop om: ik moet er nu wat van maken. De leerkrachten van de Voiz zijn toppers, zij komen zelf ook uit een lastige situatie. We hebben een heel leuke groep cursisten. Iedereen is open en luistert aandachtig naar elkaar. Wat ik leer bij de Voiz kan ik in de praktijk brengen in mijn stage. Bijvoorbeeld het omgaan met mijn eigen bagage en communicatie met gasten.”