Onverwacht koud: ondanks einde winterperiode toch extra opvang deze week

25 april 2024

De gevoelstemperatuur daalde deze week tot onder de 0 graden. Daarom opende de koudweer opvang weer. Dat is bijzonder, want eigenlijk stopt de koudweerregeling (KWR) vanaf 1 april. De gemeente besloot toch dat ook in de kou van eind april niemand buiten hoefde te slapen. Van maandag 22 tot donderdag 25 april konden mensen terecht bij de Stadsbrug en Zeehaenkade voor een maaltijd en een slaapplaats.

De afgelopen dagen was het een gezellige drukte bij de winteropvang. In totaal maakten 86 mensen gebruik van de opvangplekken bij locatie de Stadsbrug. Iedere avond kookten vrijwilligers een maaltijd voor de gasten. Ook was er een verpleegkundige aanwezig voor medische intakes.

We zijn blij dat we iedereen voor een (vermoedelijk) laatste keer dit seizoen nog een keer op hebben mogen vangen.

Stadsbrug in de Volkskrant

Publicatie in de Volkskrant van donderdag 25 april.

Over de KWR

De KWR is een regeling vanuit de gemeente. Zodra de gevoelstemperatuur onder de 0 graden zakt en de KWR ingaat, mag iedereen gebruik maken van de opvang. Dit is om gezondheidsschade door de kou te voorkomen. Om iedereen een slaapplek te bieden, zijn er tijdens de KWR 2 extra opvanglocaties in Utrecht. Mensen kunnen terecht op de Stadsbrug en aan de Zeehaenkade. Officieel loopt de koudweerregeling van 1 november tot 1 april.

Ook aan de slag in de opvang?

Word vrijwilliger of bekijk onze betaalde vacatures.


Werken bij de Tussenvoorziening