“Vastberaden om een verschil te maken” – rennen voor inclusie tijdens de Socialrun 2024

29 augustus 2024

Vol goede moed trekken we dit jaar opnieuw onze hardloopschoenen aan voor de Socialrun. Met een gemotiveerd team van collega’s en cliënten zetten we ons in voor een belangrijk doel: minder stigma rondom psychische kwetsbaarheid. In het weekend van 20 tot 22 september leggen we maar liefst 550 kilometer af in 48 uur tijdens deze non-stop estafetteloop door Nederland.

Vorig jaar deed de Tussenvoorziening voor de eerste keer mee aan dit evenement en haalde ruim 4.000 op. “De vorige editie was een onvergetelijk weekend! Na het succes van onze eerste deelname, zijn we terug met nog meer vastberadenheid om een verschil te maken,” vertelt Lex, een van de lopers die vorig jaar ook van de partij was. Sara doet dit jaar voor het eerst mee: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind om geluid te maken voor psychische problematiek. Ik weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn om te delen wat er in je hoofd zit. Het is zo belangrijk om mentale problemen bespreekbaar te maken!”

Sponsor jij het Tussenvoorziening-team?

Wil je ook een bijdrage leveren aan dit initiatief? Donaties zijn welkom! Samen gaan we sterker verder, op weg naar een inclusieve samenleving.

Minder stigma, meer inclusie

Bij de Tussenvoorziening komen we in actie voor mensen in Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Wij doen wat nodig is om hen sterker verder te helpen. Meedoen aan de Socialrun past bij onze organisatie. Want de Socialrun is méér dan zomaar een estafetteloop. Het is een krachtig statement voor inclusie in de samenleving. Door deel te nemen aan de Socialrun, willen we een bijdrage leveren aan het bestrijden van vooroordelen en stigma rondom psychische aandoeningen. Samen zetten we ons in voor een wereld waarin iedereen zich vrij voelt om open te zijn over zijn of haar psychische gezondheid.

Over de Socialrun

Stichting Socialrun is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bespreekbaar maken van psychische problemen. De stichting financiert en ondersteunt tientallen projecten in de GGZ. Het geld dat tijdens het weekend van de Socialrun wordt opgehaald, gaat rechtstreeks naar projecten die zorgen voor minder stigma rondom psychische kwetsbaarheid. Teams leggen tijdens de Socialrun in totaal 555 kilometer door Nederland af. Een flinke tocht! Na ongeveer 48 uur komen we gezamenlijk over de finish.