Utrecht Pride: een kleurrijk feest met een boodschap

5 juni 2023

Afgelopen zaterdag was de Utrecht Canal Pride. Met een boot vol trotse deelnemers voeren we door de grachten van Utrecht. Wederom een schitterende en kleurrijke ervaring met cliënten, vrijwilligers en medewerkers.

De sfeer was geweldig, zowel op onze feestelijk versierde boot als aan de kant. Zoals een collega op de boot zei: “Een grote roze wolk, zo veel liefde. Ook vanaf de mensen aan de kant, geweldig!” Mensen juichten, dansten en lieten zien dat ze trots zijn op wie ze zijn. De boodschap van onze boot: “Bouwen aan een toekomst voor iedereen.” We gaan voor een veilige omgeving waarin iedereen de ruimte heeft om zichzelf te zijn.

Meer dan een feest

Na het evenement maakte een van onze deelnemers helaas een bedreigende ervaring mee. Dit incident benadrukt dat we nog een lange weg voor de boeg hebben om echte acceptatie te bereiken. Pride is meer dan een feest, het draait om gelijkheid en acceptatie.

Waardering

Onze dank gaat uit naar de enthousiaste mensen aan de kant van de grachten, en natuurlijk naar alle feestvierders aan boord. Ook willen we onze waardering uitspreken voor iedereen die heeft geholpen met de organisatie van de Utrechtse Canal Pride. Samen bouwen aan een toekomst voor iedereen!