Dennis vaart weer mee: “Want het is erg belangrijk dat je mag zijn wie je bent, en dat je dat ook mag laten zien.”

31 mei 2023

Hij heeft er nu al zin in: de Utrecht Canal Pride. Na het grote succes van vorig jaar, zijn de verwachtingen weer hooggespannen.

Zodra bekend werd dat de Tussenvoorziening dit jaar opnieuw zou meevaren met de Utrecht Canal Pride, heeft hij zich aangemeld. Dennis, 49 jaar oud, krijgt woonbegeleiding vanuit de Tussenvoorziening. Hij omschrijft zichzelf als bisgierig. “Zoals nieuwsgierig, maar dan specifiek naar (eigen) biseksualiteit. Dus: bi-sgierig.”

Zijn wie je bent

Vorig jaar voer de Tussenvoorziening ook met een eigen boot mee door de Utrechtse grachten. De 30 beschikbare plekken waren al snel gevuld: cliënten, begeleiders en andere Tussenvoorziening-medewerkers. Iedereen was enthousiast. Ook Dennis. “Het enthousiasme, op de boot en overal in de stad waar we langskwamen. Heel mooi om aan mee te kunnen doen. Want het is erg belangrijk dat je mag zijn wie je bent, en dat je dat ook mag laten zien.”

Dennis had niet eerder meegedaan aan een vergelijkbaar evenement of manifestatie, maar hij heeft er geen seconde spijt van gehad. “Ik was een beetje aan het zoeken. Een paar jaar daarvoor was ik erachter gekomen dat ik aanraking van mannen eigenlijk ook wel heel fijn vond. Het is erg leuk om daar, met zoveel mensen tegelijk op zo’n feestelijke manier uiting aan te geven.”

Voor iedereen plek

Als Tussenvoorziening zijn we er trots op dat wij ook dit jaar weer mee mogen doen. Vorig jaar hadden we een kleinere boot en kon niet iedereen die dat wilde, meevaren. Daarom hebben we dit jaar een grotere boot gehuurd, met ruim twee keer zoveel plaatsen aan boord. Het centrale thema van de Canal Pride is ‘What if… Love is the Masterplan. Onze Tussenvoorziening-slogan dit jaar is: ‘Bouwen aan een plek voor iedereen!’

Het ziet er naar uit dat het zaterdag weer een mooie dag gaat worden, Dennis heeft er in ieder geval veel zin in.

Meer weten?