Lees voor
Regenboogmaatjes in Utrecht - De Tussenvoorziening

Regenboogmaatjes in Utrecht

Regenboogmaatjes

Het leven is niet altijd even makkelijk als je homo, lesbisch, bi, pan, transgender, non-binair of intersekse bent. Als je daarnaast ook nog andere problemen hebt, zoals een psychiatrische diagnose, verslaving of dakloosheid, dan kan dat extra zwaar zijn.

Wil je graag iemand ontmoeten om leuke dingen mee te doen? Of zoek je iemand die je kan helpen om net die ene stap te zetten? Een regenboogmaatje is er voor jou. Samen kun je bijvoorbeeld praten over coming out, LHBTIQ+-bijeenkomsten bezoeken, je netwerk uitbreiden of gewoon gezellig kletsen.





Je hoeft het niet alleen te doen.

Het kan fijn zijn om iemand te hebben die er voor jou is. Met wie je kunt praten en leuke dingen kunt doen. Die snapt wat je meemaakt en begrijpt wat je voelt. Een maatje, die je inspireert om nieuwe stappen te zetten.

Regenboogmaatjes willen er graag voor je zijn.

Regenboogmaatjes zijn vrijwilligers die graag iets voor een ander willen betekenen. Mensen met het hart op de juiste plek, die hun eigen ervaring willen omzetten naar iets positiefs voor de toekomst. Veel van onze vrijwilligers hebben zelf een LHBTIQ+-achtergrond, maar dat hoeft niet.

Voor wie zijn de regenboogmaatjes?

Regenboogmaatjes zijn er voor kwetsbare Utrechters van 18-99 die tot de LHBTIQ+-groep behoren en een hulpvraag hebben waar ze samen met een maatje aan willen werken. Herken jij je hierin? Meld je dan snel aan!

Wat doe je met een regenboogmaatje?

Wat je precies gaat doen, dat bedenken jullie samen. Wat we wel kunnen vertellen, is dat jullie zo’n 6 maanden elke week of om de week afspreken. Aan het begin bespreken we aan welke doelen je wilt werken. Zodat je na afloop terug kunt kijken op de stappen die je hebt gezet.

Aanmelden voor een regenboogmaatje

Ontdekken of een regenboogmaatje iets voor jou is?

Lijkt het je wel wat om een tijdje met een regenboogmaatje op te trekken? Je bent meer dan welkom. Meld je gerust aan, deelname is gratis. Mail jouw naam en telefoonnummer aan: maatjes@tussenvoorziening.nl en we nemen contact met je op.

“Met mijn maatje praten hielp me om me minder alleen te voelen.”