Lees voor
Vrijwilligerswerk | De Tussenvoorziening

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk.
Help jij ons helpen?

Als vrijwilliger bij de Tussenvoorziening maak jij het leven van de meest kwetsbaren in de samenleving een stukje beter. Je stapt een nieuwe wereld in, je hoort nieuwe verhalen en ontmoet mensen die je anders niet zou ontmoeten. En, niet onbelangrijk, je ontwikkelt nieuwe kwaliteiten van jezelf. Check onze vacatures voor vrijwilligerswerk en meld je aan!


Vrijwilligerswerk in de daklozenopvang

In onze daklozenopvang zitten Utrechters die door bijvoorbeeld schulden of scheiding hun huis zijn verloren. Onze vrijwilligers brengen gezelligheid en bieden hen een luisterend oor.

Vrijwilligerswerk met vluchtelingen

In onze opvang Weerdsingel verblijven kwetsbare mensen die geen verblijfsvergunning hebben. Onze vrijwilligers brengen gezelligheid en bieden hen een luisterend oor.

Voorlopig hebben we voldoende aanmeldingen voor de opvang van Oekraïners in Utrecht. Was je specifiek hiernaar op zoek? Ook de andere functies zijn geweldig!

Vrijwilligerswerk in de tuin

Weet jij hoe je moet zaaien, onderhouden en oogsten? En word je blij van mensen enthousiast maken voor de tuin? Voor 2 van onze locaties in Utrecht zoeken we een tuinvrijwilliger.

Maatjes

Onze cliënten zijn vaak het contact met familie, vrienden en kennissen verloren. Onze vrijwillige maatjes doen samen met hen leuke dingen en werken aan een doel van de cliënt.

Hoe ziet dat er uit?
Weet jij hoe het is?

Open sollicitatie

Staat jouw ideale vrijwilligersvacature er nog niet bij? Of wil je even overleggen welke functie het beste bij jou past? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!

Ja, ik help graag mee!

Ja, ik help graag mee!

Een van onze vrijwilligers vertelt:

Fatih Demirhan is softwaredeveloper bij de Rabobank. Op zondag kookt hij als vrijwilliger bij het Jansveld: “Ik maak echt een verschil. Als iemand zegt dat het eten lekker was en me bedankt, dan geeft dat mij echt voldoening. Veel meer dan mijn werk waarmee ik geld verdien. Het geeft me plezier. Ik heb het idee dat ik iets belangrijks doe met mijn vrije tijd.”


Word ook kookvrijwilligerWat krijg je daarvoor terug?

De Tussenvoorziening komt in actie voor mensen in de regio Utrecht en omstreken die het in hun eentje niet redden. Doordat ze geen dak boven hun hoofd hebben, hun schulden zich blijven opstapelen of ze een steuntje in de rug nodig hebben. Als 1 van onze 400 vrijwilligers maak jij hun leven een stukje beter. We bieden je de vrijheid om dat op jouw manier en op jouw tijd te doen.

 Daarnaast bieden we jou:

  • Goede begeleiding, met aandacht voor veiligheid.
  • Een vast contactpersoon en een team waar je op kunt terugvallen.
  • Interne trainingen en workshops van de Vrijwilligersacademie.
  • Werkervaring in de maatschappelijke opvang.
  • Een gezellig team, veel humor en, als je daar zin in hebt, teamborrels.