“Mijn eerste cliënt vond ik best spannend.”

7 juli 2021

Anouk is 31 jaar en woont in IJsselstein. In maart is ze gestart als Financieel Vrijwilliger Thuis. Als vrijwilliger wordt ze gekoppeld aan een cliënt die ze thuis bezoekt en helpt bij de financiële administratie.

Kennismaken

“Mijn eerste cliënt vond ik best spannend. Ik werd gekoppeld aan Dinia. Ik kwam in een mooi verzorgd appartement terecht waar we onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers elkaar beter leerden kennen. We vonden al snel gemeenschappelijke grond toen het over Marokko ging, het land waar zij vandaan komt en ik op huwelijksreis was geweest. Ook kwam het onderwerp cultuur uitgebreid aan bod en vertelde ze over haar kinderen. Verder bespraken we het doel en verwachtingen van onze samenwerking. We waren zo druk en gezellig aan het kletsen, dat we de avondklok helemaal vergeten waren en ik om 21.15 snel mijn spullen bij elkaar raapte om snel de auto in te gaan.

Samen op zoek

De tweede keer kwam haar zoon onverwacht op bezoek op het moment dat ik langs kwam. We hadden afgesproken die dag ook wat brieven te openen die te maken hadden met de zorgverzekering. Een hele puzzel, waar we met zijn drieën zelfs niet uitkwamen. We spraken af de volgende keer te bellen met de zorgverzekering. Dat vind ik het leuke van dit vrijwilligerswerk: je zoekt samen iets uit en komt met concrete oplossingen. We zijn er uiteindelijk dan ook uitgekomen, dat geeft voldoening!

Leerdoelen

De leerdoelen van mevrouw Dinia vind ik erg mooi. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen en houden van structuur in de financiële administratie, hulp bij moeilijke telefoongesprekken en wat meer digitaal vaardig worden. Daar wil ik graag aan bijdragen. Als de zon schijnt gaan we ook nog wel eens een wandelingetje maken in de buurt, op een plek waar Dinia nog niet eerder is geweest. Ze komt niet vaak buiten , terwijl ze daar wel van houdt. Ze heeft niet veel contact met anderen in de buurt en er alleen op uit gaan is lastig, dus het helpt dat ik met haar mee ga.”