Lees voor
Maatje in Utrecht | De Tussenvoorziening

Maatjes

Maatjes in Utrecht

Wil je graag iemand ontmoeten om leuke dingen mee te doen? Of zoek je iemand die je kan helpen om net die ene stap te zetten? Bijvoorbeeld om de buurt te leren kennen, een kopje koffie te drinken en te kletsen, of om te sporten? Het kan fijn zijn om iemand te hebben die er voor jou is. Met wie je kunt praten en leuke dingen kunt doen. Een maatje, die je inspireert om nieuwe stappen te zetten.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Als je je aanmeldt voor een maatje, dan koppelen we je aan een vrijwilliger die een maatje wil worden. Samen met jouw maatje ga je leuke dingen doen én werken aan voor jou belangrijke doelen. Vindt je het lastig om contacten te leggen? Wil je weten wat er allemaal te doen is in jouw wijk? Wil je graag gaan sporten, maar vindt je het spannend om alleen naar de sportschool te gaan? Een Maatje kan je helpen.

Voor wie zijn maatjes?

Maatjes zijn er voor mensen van 18-99 uit Utrecht die dakloos zijn geweest, verslavingsproblemen hebben en/of psychiatrische problemen hebben en graag nieuwe contacten willen opdoen. Speciaal voor LHBTIQ+-ers hebben we regenboogmaatjes.

Wat doe je met een maatje?

Wat je precies gaat doen, dat bedenken jullie samen. Aan het begin bespreken we aan welke doelen jij wil werken. Wat we wel kunnen vertellen, is dat jullie zo’n 6 maanden elke week of om de week afspreken. Zodat je na afloop terug kunt kijken op de stappen die je hebt gezet. Na drie maanden nemen wij contact met jou en jouw maatje op om te kijken hoe het gaat.
Ontdekken of een maatje iets voor jou is?

Aanmelden

Ontdekken of een maatje iets voor jou is?

Lijkt het je wel wat om een tijdje met een maatje op te trekken? Je bent meer dan welkom. Meld je gerust aan, meedoen is gratis. Mail jouw naam en telefoonnummer aan: maatjes@tussenvoorziening.nl en we nemen contact met je op.

“Met mijn maatje praten hielp me om me minder alleen te voelen.”

Veelgestelde vragen

Dat is moeilijk om aan te geven. Dat komt omdat wij afhankelijk zijn van vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk dat jij en je maatje goed bij elkaar passen. Het is niet zo dat diegene die het langste wacht als eerste aan de beurt is.

Wij zorgen voor een goede klik tussen jou en je maatje, maar als het toch niet helemaal lekker loopt, kijken we samen naar een passende oplossing.

Onze trajecten duren ongeveer een half jaar. Daarna kan je natuurlijk nog steeds contact met elkaar houden.