Lees voor
De Voiz Academie | Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers

Informatie voor verwijzers

De Tussenvoorziening helpt mensen om vooruit te komen in hun leven. Onze Voiz Academie biedt een eerste stap richting leren, werk en participatie. Hieronder staat informatie voor verwijzers. De informatie helpt je om in te schatten of een van jouw cliënten toe is aan een opleiding bij de Voiz. En om jouw cliënt te kunnen informeren.


Meld een deelnemer aan


Wat is de Voiz Academie?

De Voiz Academie is een plek waar mensen een eerste stap kunnen maken richting leren, werk en participatie. De Voiz Academie is er voor mensen die dakloos zijn of waren en/of te kampen hebben gehad met verslaving, schulden, psychiatrie of huiselijk geweld. Zij kunnen vaardigheden leren die hen klaar maken om hun (vrijwilligers)werk nog beter te doen, betaald werk te vinden of een opleiding te volgen.

In een veilige omgeving kunnen mensen op hun eigen tempo en niveau leren en werk combineren. Zo hebben ze een betere start op de arbeidsmarkt. Een belangrijke voorwaarde is dat mensen zover hersteld zijn, dat ze toe zijn aan een volgende stap en actief willen zijn als vrijwilliger zoals bijvoorbeeld pandbeheerder of huismeester.


Lees meer informatie in de folder


Hoe werkt het?

De Voiz Academie bestaat uit 2 delen:

Het voortraject: leren van vaardigheden

Gedurende een periode van 10 maanden leren mensen in ½ tot 1 dag per week van alles: waar hun kwaliteiten liggen, een cv maken, een duidelijke e-mail schrijven, samenwerken en omgaan met de eigen ervaringen. Naast deze trainingen kunnen mensen het Nederlands en rekenen verbeteren. Er is ruimte om te oriënteren op werk en opleiding.

Het behalen van een mbo diploma

Als het voortraject succesvol is afgerond, kunnen mensen zich bijvoorbeeld aanmelden voor de 2-jarige mbo-2 opleiding tot Facilitair Dienstverlener. De opleiding bestaat uit 2,5 dag werken en 1 dag leren. Een deelnemer kan ook solliciteren op een leer-werkplek voor de mbo-4 opleiding Sociaal Begeleider met Ervaringsdeskundigheid. Uitstroom naar vrijwilligerswerk of werk behoort ook tot de mogelijkheden. Waar nodig wordt de deelnemer doorverwezen naar gespecialiseerde organisaties op het gebied van re-integratie op de arbeidsmarkt.

Wat levert de Voiz Academie voor deelnemers op?

De Voiz academie maakt dat mensen weer mee doen en in eigen tempo stappen zetten naar scholing of werk. Voor de één zal dat een vrijwilligersbaan zijn, voor de ander een betaalde baan. We geven geen baangarantie, wel helpen we in samenwerking met partners in de stad de deelnemers van de Voiz Academie op weg bij het vinden van werk.

Toetsingscriteria

Om in te kunnen stromen in de opleiding, moeten mensen wel voldoen aan de toetsingscriteria van de opleiding en werkplek. Deze toetsingscriteria verschillen per leer-werktraject. Selectie hiervoor vindt plaats bij de Voiz Academie.

Aanmelden cliënt

Op de pagina met informatie voor studenten lees je wanneer het volgende voortraject start. Jouw cliënt kan zich op die pagina zelf aanmelden. Je kunt ook als verwijzer een student aanmelden via het formulier op die pagina. Eerst even overleg? Mail de Voiz Academie: devoizacademie@tussenvoorziening.nl of bel: 030 – 2340819 en vraag naar een medewerker van de Voiz Academie.

"Super leuk dat ik weer eens collega's heb!"

In samenwerking met