Werken aan je toekomst

Werken aan je toekomst

Heb jij te maken gehad met dakloosheid, verslaving, schulden, psychiatrie of geweld? En wil je graag weer aan de slag in een betaalde baan of vrijwilligerswerk? De Voiz Academie biedt een veilige plek om in je eigen tempo stappen te zetten richting werk en/of leren. In een rustig tempo wen je aan leren en werken. Zo vind je straks makkelijker betaald werk en wordt de stap naar een opleiding minder groot.

Voortraject

De meeste mensen starten bij de Voiz Academie in het ‘voortraject’.  Het voortraject duurt een half jaar. Je volgt met nog zo’n 20 andere studenten een halve of hele dag in de week cursussen. Daarnaast doe je 1 dag in de week vrijwilligerswerk. Na het voortraject kun je een leerwerktraject volgen, op weg naar een betaalde baan.

Je leert in het voortraject bijvoorbeeld:

  • Schrijven van korte brieven en verslagen.
  • Werken met een computer.
  • Omgaan met jouw ervaring in je leven.
  • Eerste hulp bij brand en ongevallen in een organisatie.
  • Nederlands en Rekenen.
  • Omgaan met moeilijk gedrag of agressie.

Na het voortraject kun je verder met 1 van de leerwerktrajecten of je vindt een leuke (vrijwilligers)baan.

Meedoen?

Het voortraject start in januari 2022. Aanmelden kan voor 15 november 2021.

Aanmelden voortraject Voiz Academie

Aanmelden voortraject Voiz Academie

 

Tijdens de eerste diplomauitreiking van de Voiz Academie spreken we Fouad. Hij heeft vooraf twijfels over deelname aan de Voiz Academie: “Heb ik er wel wat aan?” en “Wat gaan we dan doen?”. Achteraf kan hij zeggen dat hij veel inzichten heeft opgedaan en van de rest heeft geleerd: “Het is echt een fijne groep. Mensen zijn open, en ze durven wel.

Ik heb geleerd om dingen niet persoonlijk op te vatten. En om professioneel te blijven. Ik kan nu beter relativeren. We willen er vaak direct op af, als er iets gebeurd. Ik kan beter luisteren, en langzaam zijn met oordeel hebben.”
Lees het verhaal van Fouad

Leerwerktrajecten

Heb je het voortraject afgerond of ben je in staat om meteen een opleiding te starten? Dan kan je je aanmelden voor het leerwerktraject. Hierin werk je 2,5 dag in de week en ga je 1 dag in de week naar school. Voordat je begint, kijken we met je mee of je echt klaar bent om aan het werk te gaan.

Je kunt kiezen voor 1 van deze opleidingen:

Mbo-opleiding Facilitair medewerker

Lijkt het je leuk om te werken als huismeester, receptionist of (gebouw) beheerder? Dan kies je voor de opleiding facilitair. De opleiding duurt 2 jaar. Bekijk de flyer van deze opleiding.

Mbo-opleiding Beveiliger

Deze opleiding duurt 1 jaar. Via een beveiligingsbedrijf ga je direct aan de slag als beveiliger.

Contact met de Voiz Academie

Wil je voor jouw aanmelding overleggen of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar Sandra Zorge, coördinator van de Voiz Academie: devoizacademie@tussenvoorziening.nl of bel: 06 539 85 383.