Lees voor
Werk aan jouw toekomst - Voiz Academie | Tussenvoorziening

Werken aan je toekomst

Werken aan je toekomst

Heb jij te maken gehad met dakloosheid, verslaving, schulden, psychiatrie of geweld? En wil je graag weer aan de slag in een betaalde baan of vrijwilligerswerk? Meld je aan bij de Voiz Academie.

Wat is de Voiz Academie?

De Voiz Academie biedt een veilige plek om in je eigen tempo stappen te zetten richting werk en/of leren. In een rustig tempo wen je aan leren en werken. Zo vind je straks makkelijker betaald werk en wordt de stap naar een opleiding minder groot.

Je kunt je nu opgeven voor:

  • Het voortraject voor 2024.
  • Mbo-opleiding Facilitair medewerker.

Wil je voor jouw aanmelding overleggen of heb je vragen? Bel dan met Marleen van de Voiz Academie: 06 – 83 21 72 96

Deze video legt je alles uit over de opleiding tot Facilitair Dienstverlener (MBO niveau 2) van de Voiz Academie.

Eerst meer weten? Lees dan verder.Aanmelden voor de Voiz Academie

Aanmelden voor de Voiz Academie

 

Voortraject

De meeste mensen starten bij de Voiz Academie in het ‘voortraject’. Je volgt met nog zo’n 20 andere studenten een halve of hele dag in de week cursussen. Daarnaast doe je in ieder geval 1 dag in de week vrijwilligerswerk. Na het voortraject kun je een leerwerktraject volgen, op weg naar een betaalde baan.

Elk jaar zijn er verschillende momenten waarop je kunt beginnen bij het voortraject.

Je leert in het voortraject bijvoorbeeld:

  • Werken met een computer.
  • Omgaan met jouw ervaring in je leven.
  • Eerste hulp bij brand en ongevallen in een organisatie.
  • Omgaan met lastig gedrag van anderen.
  • Nederlands, rekenen en schrijven van een verslag.

Na het voortraject kun je verder met een leerwerktraject of je vindt een leuke (vrijwilligers)baan.

Bekijk de flyer met informatie over het voortraject (pagina 3).

Michael over het voortraject:

“Ik dacht vaak: ‘dat komt morgen wel’. Maar op een gegeven moment is er geen morgen meer. Ergens ging een knop om: ik moet er nu wat van maken. De leerkrachten van de Voiz zijn toppers, zij komen zelf ook uit een lastige situatie. We hebben een heel leuke groep cursisten. Iedereen is open en luistert aandachtig naar elkaar. Wat ik leer bij de Voiz kan ik in de praktijk brengen in mijn stage. Bijvoorbeeld het omgaan met mijn eigen bagage en communicatie met gasten.”


Lees het verhaal van MichaelLeerwerktrajecten

Heb je het voortraject afgerond of ben je in staat om meteen een opleiding te starten? Dan kan je je aanmelden voor het leerwerktraject. Hierin werk je 2,5 dag in de week en ga je 1 dag in de week naar school. Voordat je begint, kijken we met je mee of je echt klaar bent om aan het werk te gaan.

Mbo-opleiding Facilitair medewerker

Lijkt het je leuk om te werken als huismeester, receptionist of (gebouw) beheerder? Dan kies je voor de opleiding facilitair. De opleiding duurt 2 jaar. Bekijk de flyer van deze opleiding.

 

Miranda volgde deze opleiding:

“Iedereen heeft eigen ervaring. Een kwetsbare groep, zou je kunnen zeggen. Maar dat is fijn, want daardoor ga je niet zo snel oordelen over een ander. Het zorgt voor een sterkere band.
Je kunt steun en motivatie bij elkaar vinden.”

 


Lees het verhaal van MirandaContact met de Voiz Academie

Wil je voor jouw aanmelding overleggen of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar Marleen Busscher, coördinator van de Voiz Academie: devoizacademie@tussenvoorziening.nl of bel: 06 – 83 21 72 96

Fouad over het voortraject:

Fouad heeft voordat hij zich aanmeldt best wat twijfels: “Heb ik er wel wat aan?” en “Wat gaan we dan doen?”. Achteraf kan hij zeggen dat hij veel heeft geleerd:

“Het is echt een fijne groep. Mensen zijn open, en ze durven wel. Ik heb geleerd om dingen niet persoonlijk op te vatten. En om professioneel te blijven. Ik kan nu beter relativeren. Ik kan beter luisteren, en rustiger een oordeel vormen.”

In samenwerking met: