Lees voor
Skaeve Huse - De Tussenvoorziening

Skaeve Huse

Skaeve Huse

Skaeve Huse is een bijzondere vorm van begeleid wonen voor mensen die door psychiatrische problemen overlast veroorzaken in een gewone buurt of instelling. Het lukt hen, ook na jarenlange begeleiding, niet om zelfstandig te wonen. Op het terrein van de Skaeve Huse is elke dag een beheerder aanwezig die de leefregels bewaakt.

Meer over Skaeve Huse

Skaeve Huse, Deens voor Scheve Huizen, zijn simpel ingerichte eenpersoonswoningen. De woningen staan op afstand van andere huizen in een rustige omgeving met weinig prikkels van buitenaf. Deze woonvorm gaat woonoverlast in Utrechtse buurten tegen. En het geeft bewoners de rust die ze nodig hebben om toch op een vaste plek te kunnen wonen.

Op het terrein van de Skaeve Huse is overdag een beheerder van De Tussenvoorziening aanwezig in een beheerderswoning. De beheerder zorgt dat bewoners zich houden aan de leefregels. Zoals een goede buur zijn, rekening houden met elkaar en anderen niet tot last zijn.

Alles wat buiten het terrein volgens de wet niet mag, mag ook niet op het terrein van de Skaeve Huse. De beheerder is er voor hulp en advies. En ook gewoon voor een praatje.

Voor wie is Skaeve Huse?

Skaeve Huse is er voor mensen die zich niet kunnen aanpassen aan de ‘normale’ woon- en leefregels. Als ze te dicht bij andere mensen wonen, veroorzaken ze overlast. Bijvoorbeeld herrie, rommel en ruzie. Vaak zijn psychiatrische problemen hiervan de reden.

Skaeve Huse heeft 3 voorwaarden:

  • Akkoord gaan met de leef- en gedragsregels.
  • Woonbegeleiding accepteren.
  • Budgetbeheer vanuit Stadsgeldbeheer accepteren.

Waar zijn de Skaeve Huse?

De Tussenvoorziening heeft 7 Skaeve Huse in Utrecht Leidsche Rijn.

Aanmelden voor Skaeve Huse

Aanmelden voor Skaeve Huse is niet mogelijk.

Bewoners kunnen lang blijven wonen in de Skaeve Huse. Daarom komt er niet vaak een plek vrij. Als er een Skaeve Huse vrijkomt, wordt er binnen de Utrechtse overlegtafels zoals COMP, een nieuwe bewoner gezocht. Voor Skaeve Huse is een Beschermd Thuis zeer intensief indicatie nodig.